Gaziantep'te Güzelvadi İlkokulu'nda 2171 nolu sandıkta oy kullanmaya giden Güllü Solak, okuma yazması olmadığı için üvey oğlu ile birlikte oyununu kullanmak istedi.

Sandık görevlilerinin izin vermemesi üzerine Solak, AKP'li sandık görevlisi B.G. ile beraber oyunu kullanmaya girdi.

CNN Türk'ün haberine göre; Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na oyunu vermek istediğini söyleyen Solak, AKP'li sandık görevlisinin oy pusulasını katlayıp "şuraya bas" demesi ile AKP adayı Recep Tayyip Erdoğan'a mührünü basmak zorunda kaldı.

Durum karşısında Solak'ın oğlu Mehmet Kara sinirlenerek oy pusulasını yırttı. Oyunu "ekmekçiye" verecektim diyen Solak, "Oy kullanmaya gittim, geldi buraya bas dedi, ben de bastım. Ben Ekmekciye verecektim. Benimkine verecektim. Başkasına verdiler" diye konuştu.

Güllü Solak'ın oğlu Mehmet Kara ise yaşanılan olayı şu şekilde dile getirdi:

"Sabahleyin oy kullanmaya gittik. Annem de oyunu kullanacaktı. Beraber oy kullanmak istedik ama izin vermediler. Hangisine kullanacak dediler, kendisi belirlesin dediler.

'Ekmekciye vereceğim' dedi. Diğer adayların fotoğraflarını kıvırdı, 'buraya bas' dedi. Ben de aldım yırttım. Böyle demokrasi olmaz dedim. Burada tarafsız memursun dedim. Polis memurları geldi, oyun geçersiz olduğunu söyledi. Ben dava açacağım. O memur için dava açacağım."

Öte yandan olayın duyulması üzerine sandık başkanı ile görüşmek isteyen gazetecilerin, polis ve okul müdürü tarafından okula girmesine izin verilmedi.(Demokrathaber)