Karaelmas Mahallesi Bülent Şanal Sokak'taki kiralık evde oturan emekli sağlık memuru Galip Kaya ve eşi Münevver Kaya, öğle saatlerinde kirayı almak için gelen ev sahibi Derya Demircan'a kapıyı açmadı. Şüphelenen Demircan, polise haber verdi. Kapıyı kırarak içeriye giren polis, fil hastalığı nedeniyle yürüyemeyen Galip Kaya'yı yatağında, yaşlılık nedeniyle görme kaybı yaşayan eşi Münevver Kaya'yı ise mutfakta ölü buldu. İlk incelemede yaşlı çiftin vücutlarında her hangi bir yara ve başka bir ize rastlanmadı. Evden de hırsızlık yapılmadığı belirlendi.

Mahalle muhtarı Süleyman Sevindik, çocukları olmayan Münevver ve Galip Kaya çiftini bir kaç defa huzurevine yerleşmeleri için ikna etmeye çalıştığını, ancak kabul etmediklerini söyledi. Kaya çiftini en son 10 gün önce evlerinde ziyaret ettiğini anlatan Süleyman Sevindik, "Komşuları 2 gündür hiç görmediklerini söylediler. İkisinin de yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları vardı. Ne olduğunu anlamadık" dedi.

Münevver ve Galip Kaya'nın cesetleri, Cumhuriyet Savcısı'nın evde yaptığı incelemenin ardından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, ölüm nedenleri yapılacak otopsinin ardından belirlenecek.



GG(EE/ESM)