Tatvan'da kimsesiz Süleyman ve eşi Sabiha Tok, kalacakları yerleri olmadığı için Karşıyaka Mahallesi Bayındır Caddesi Şehit Ramazan Sokak’ta bulunan bir bahçeye kurdukları çadıra yerleşti. Gece sıfırın altında 20'yi bulan soğukta çadırda yaşam mücadelesi veren yaşlı çiftten Sabiha Tok, donmak üzereyken komşuları tarafından kurtarıldı. Tok, komşuları tarafından Tatvan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Tok'un aşırı soğuk nedeniyle donma tehlikesi geçirdiği ve hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Dondurucu soğukta çadırda yaşam mücadelesi verdiklerini anlatan Süleyman Tok, şöyle dedi:

"7'si erkek, 1'i kız olmak üzere 8 çocuğumuz var. Ancak, bizi arayan soran yok. Ortada bırakıp gittiler. Eşim ile komşuların yardımıyla kurduğumuz çadırda kalıyorduk. Aşırı soğuk nedeniyle çadırda donuyoruz. Eşim donma tehlikesi geçirdi, komşulara haber verdim. Onların yardımıyla hastaneye kaldırdık. Ne olur bize sahip çıkılsın, yoksa kış günü donarak öleceğiz."

Çiftin komşusu Sabahattin Tunç, "Hergün gelip onlara bakıyordum. Bu sabah geldiğimde onları donmak üzereyken buldum. Yardım edip hastaneye gönderdik. Bu insanlara birileri sahip çıksın, yoksa donup ölecekler" diye konuştu.



FY(FK/İD)