Kınık’a bağlı Dündarlı Köyü’nde oturan Zeliha Kozlu, geçen 2 Ekim’de, eşi Ahmet Kozlu ile birlikte, 2 gündür haber alamadığı, arıcılık yapan ağabeyi Osman Bilen’in Atatürk Mahallesi’ndeki evine gitti. Bahçe kapısının kilitli olması üzerine Zeliha Zorlu, ağabeyinin komşusu Ahmet Demir’den yardım istedi. Bahçe duvarından atlayıp, içeri giren Demir, evin giriş kapısı önünde Bilen’in cesedi ile karşılaşıp, jandarmayı aradı.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri, akciğer ve tansiyon hastası Bilen’in eceliyle öldüğünü sanıp, Kınık Toplum Sağlığı Merkezi’ne durumu bildirdi. Buradan gelen doktor, cesedi incelemek üzere çevirdiğinde, karın ve boynunda bıçak darbeleri olduğunu farkedip, konuyu savcılığa intikal ettirdi. Savcı ve jandarmanın olay yerinde yaptığı incelemede, Bilen’in evin içinde bıçaklandığı, yardım istemek için kapıya geldiği sırada yere yığılıp, öldüğünü belirlendi.

Kınık Toplum Sağlığı Merkezi’nde yapılan ön otopsisinde Bilen’in 2’si karnında, 1’i de boynunda olmak üzere 3 bıçak darbesiyle öldüğü tespit edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, Bilen’in iki yıl önce Halide Bilen ile evlilik yaptığı ancak kısa bir süre sonra ayrıldıkları, boşanma davalarının sürdüğünü belirledi. Bilen’in eşine evlenirken hediye ettiği Bergama'daki daire ile Dündarlı Ovası’ndaki 16 dekar araziyi almak için açtığı davayı da kazandığı, ancak Halide Bilen'in kararı temyiz ettiğini de tespit eden jandarma, soruşturmayı bu yönde derinleştirdi.

Halide Bilen ile birlikte yaşadığı Ercan Ercümen, yakalanıp gözaltına alındı. Jandarmadaki sorgularında suçlamaları kabul etmeyen ikili, 'kuvvetli şüpheli' oldukları gerekçesiyle sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Jandarma soruşturma kapsamındaki çalışmalarını sürdürüp tutuklanan iki şüphelinin cep telefonu görüşmelerini de incelemeye aldı. İki şüphelinin olay tarihi öncesi ve sonrası Bergama Armağanlar Köyü nüfusuna kayıtlı olan hırsızlıktan sabıkalı Cihan Korkmaz ile hem telefon hem de yüzyüze sık sık görüşmeler yaptığını tespit etti. Korkmaz, dün akşam evinde yakalanıp, gözaltına alındı. Cihan Korkmaz, jandarmadaki sorgusunda suçunu itiraf edip, kendisini para karşılığı, Halide Bilen ile birlikte yaşadığı Ercan Ercümen’in azmettirdiğini ileri sürdü. Jandarmadaki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen Korkmaz da tutuklandı.