Olay, 8 Eylül günü saat 23.00 günü merkez Kocasinan İlçesi Yunusemre Mahallesi Lokman Caddesi Kayısı Sokak'ta meydana geldi. Daha önce küçük yaşta 2 çocuğa cinsel istismar suçlarından tutuklanan Hasan Korkmaz, cezaevinden çıktıktan sonra yaklaşık 1 ay evine kapandı. Cinayet günü evden bir yakınlarının düğünü için çıkan Hasan Korkmaz, daha sonra kahveye gitti. Korkmaz, buradan evine giderken, kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından kalbinden bıçaklandı.

Oğlu A.K. ile birlikte oturduğu eve yaralı olarak dönen Hasan Korkmaz oğluna, "Bisikletli biri beni bıçaklayarak kaçtı" dedi. 112 ambulansıyla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Hasan Korkmaz burada öldü. 

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Hasan Korkmaz'ın daha önceden işlediği küçük yaşta çocuğa cinsel istismar suçu nedeniyle çocukların ailelerini sorgulamaya başladı. Yapılan çalışmalar sonunda aynı mahallede oturduğu belirtilen Yasin Erdem'in cinayeti işlediği belirlendi. Yasin Erdem, Cinayet Büro Amirliği'ndeki sorgusunda cinayet günü alkollü olduğunu, Hasan Korkmaz'ı küçük yaşta çocuklara cinsel istismar yaptığı gerekçesiyle bıçakladığını öne sürdü. Şüpheli, sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.



MÖ(OE/İD)