Olay Canik İlçesi Belediyeevleri Mahallesi'nde dün akşam meydana geldi. Aarkadaş olan A.B.E., F.E., ve B.K., ilçenin Cengiz Topal Mahallesi'ne geldi. Bir apartmanın içine giren üç arkadaş çantada getirdikleri polis yeleğini giyip cadde üzerine çıktı. Geçiş yapan otomobilleri durduran üç kafadar, kendilerini polis olarak tanıtıp asayiş uygulaması yaparak araçları kontrol edip sürücülerin kimliklerine de baktı. Bu arada kontrol sırasında cep telefonuyla birbirlerini çekerek görüntüde kaydetti.

BİR SÜRÜCÜ İHBAR ETTİ

Polislerin yaşlarının küçük olmasından şüphelenen bir sürücü polisi arayarak ihbarda bulundu. İhbarın ardından yakındaki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekip kısa sürede olay yerine geldi. Gerçek polisleri karşısında gören üç genç, üzerlerindeki yelekleri çıkartıp attıktan sonra kaçmaya başladı. Kısa bir kovalamacanın ardından yakalanan gençler gözaltına alındı.

Polislere, "Kötü bir niyetimiz yoktu. Sadece macera olsun diye yaptık" diyen gençler,  yaşlarının küçük olması nedeniyle Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma sürerken, gençlerin polis yeleklerini nereden aldıklarının araştırıldığı belirtildi.

HÇ(İS/COŞ)

A.B.E.  : Anıl Burak Ergin

F.E.     : Ferdi Erdem

B.K.     : Burak Kurum