Cinayet, 23 Temmuz'da merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Yenidoğan Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, eşinden şiddet gören 2 çocuk annesi Nevin Mendilli, 3 yıl önce muska yazıp, büyü bozduğunu duyduğu Mustafa Gönen'in evine giderek eşi İbrahim Mendilli'nin 'yumuşak huylu' olması için muska yazmasını istedi.

Muska yazma bahanesiyle tanıştığı Mustafa Gönen ile arkadaşlık kuran Nevin Mendilli, "Senin sözlerin, konuşmaların bana çok iyi geliyor. Nefesin kuvvetli, beni rahatlatıyor" diyerek evine davet etti. Daveti kabul ederek eve giden Gönen, kadının eşi Adana İl Özel İdare Müdürlüğü'nde şoför olarak çalışan İbrahim Mendilli ile de tanışarak arkadaş oldu. Zamanla Mendilli ailesiyle bağını geliştiren Gönen ile Nevin Mendilli arasında gönül ilişkisi başladı.

EMEKLİLİK KARARI ÖLÜM GETİRDİ

İbrahim Mendilli'nin emekli olmaya karar vermesi ise yasak aşk yaşayan Nevin Mendilli ve Mustafa Gönen'i ilişkilerini rahat sürdüremeyecekleri gerekçesiyle telaşlandırdı. Mustafa Gönen'in, 'Eşinden boşan' önerisini kabul etmeyen Nevin Mendilli, yasak aşk yaşadığı sevgilisiyle birlikte plan yapıp, İbrahim Mendilli'yi öldürmeye karar verdi. Plan yapan Gönen, Ramazan ayından bir süre önce 2 paket fare zehri alıp, Nevin Mendilli'ye eşini zehirlemesi için teslim etti. Ancak Nevin Mendilli, Ramazan ayında 'günah olur' gerekçesiyle bunu yapamadı. Bunun üzerine eve gelen Mustafa Gönen, kahvaltı yaptıkları sırada İbrahim Mendilli'ye bıçakla saldırıp, vücudunu 17 yerinden yaraladı. Gönen, evde bulunan Mendilli'nin oğlu Muhammet Hanifi Mendilli'yi de elinden hafif şekilde bıçakladı. İbrahim Mendilli ise, götürüldüğü Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Cinayetten sonra tutuklanan Nevin Mendilli ve Mustafa Gönen hakkında Cumhuriyet Savcılığı, 'yakın akrabayı öldürme, bıçakla yaralama ve tasarlayarak öldürme' suçlaması yönelterek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. İddianame, Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. İddianamede, eşini öldürmek suçundan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Nevin Mendilli, eşini Mustafa Gönen'in öldürdüğünü iddia etti. Cinayeti çocuklarının da gördüğünü anlatan Nevin Mendilli, "Mustafa Gönen, fare zehiri ile eşimi öldürmemi istedi. Zehiri getirdi. Ramazan ayında içeceğine ve yiyeceğine zehir koyamayacağımı belirtip, 'Ramazandan sonra yaparız' önerisinde bulundum" dedi.

Gönen de Nevin Mendilli'yi suçlayarak, "Cinayeti birlikte işledik. İlk bıçak darbesini Nevin Mendilli vurdu. Sonra bıçağı bana verdi. Ben de bıçakladım" diye itiraflarda bulundu. Katil zanlıları, ilerleyen günlerde yargılanmaya başlayacak.


YB(BK/AAA)(FOTOĞRAF)