Turgutreis Beldesi'ndeki Zeyyat Mandalinci İlköğretim Okulu 4/A sınıfında öğrenim gören ikiz kardeşler Kaan ve İrem Yılmazer, okullar tatile girmeden önce başlattıkları Sevgi Kampanyası çerçevesinde çeşitli yerlerde açtıkları stantta anneleri Güleseren Yılmazer’in yaptığı kek, börek ve çiğ köfteler ile evdeki 40'a yakın oyuncağı satışa sundu. İki kardeş okulda ve Turgutreis Meydanı’ndan açtıkları stantlarda 350 lira toplamayı başardı.

KURU MAMALARLA BARINAĞA KOŞTULAR

Yarıyıl tatilinin başlamasıyla 12 paket kuru mama satın alan iki kardeş soluğu Turgutreis Belediyesi Hayvan Barınağı’nda aldı. Turgutreis Hayvan Hakları Derneği üyeleri Hikmet Yıldız ve Yıldız Kürkçü ile köpeklere mamalarını yediren iki kardeşin mutluluğu yüzlerine yansıdı. Kaan ve İrem Yılmazer, iki hafta boyunca hayvan barınağına gelerek temizlik yaptı, hayvanların bakımlarına yardımcı oldu. İki kardeşe katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi.

BİR KÖPEĞİ SAHİPLENDİLER

Sokak köpeklerinden birini kardeşi ile sahiplenerek eve götürdüklerini belirten İrem Yılmazer şunları söyledi:

"Sevgi Kampanyası’nda amacımız, sokak hayvanlarına gereken önemin verilmesini sağlamak, onların her zaman yardıma muhtaç olduğuna dikkat çekmek. Bazı cahil insanlar bu sokak hayvanlarına çok zarar veriyor. Hatta çöpe atıp ölüme terk edebiliyorlar. Amacımız hem buna dikkat çekmek, hem de soğuk kış günlerinde yemeğe ihtiyacı olan hayvanlara destek olmaktı. Kampanyada okul ve sınıf arkadaşlarımız, öğretmenlerimiz, annem ve teyzem çok destek oldu. Kardeşimle birlikte okullar açıldığında hafta sonlarında yine buraya gelerek gönüllü büyüklerimize yardımcı olmak istiyoruz."

'ALKIŞLANACAK DAVRANIŞ'

Dernek üyesi Yıldız Kürkçü de, Yılmazer kardeşlerin kampanya ve oyuncaklarını satarak elde ettikleri para ile sokak hayvanlarına mama almaları ve gönüllü olarak iki haftalarını barınakta geçirmelerinin çok güzel bir mesaj olduğunu söyledi. Kürkçü şöyle dedi:

"İki kardeşin bu davranışı hem arkadaşlarına, hem de büyüklerine örnek olacak cinsten ve alkışlanmaya değer. Toplumda herkes bu kadar duyarlı olsa sokak hayvanlarının hiçbir sorunu kalmaz. Küçük yaşta hayvan sevgisini kendileri kazandıkları gibi düzenledikleri kampanya ile arkadaşlarına da aşılamaya çalışan bu kardeşlere teşekkür ediyoruz."

YA(AÖ/COŞ)