2' Ağır Ceza Mahkemesi’ne tutuklu olarak getirilen sürücüler Orhan Bıyıklı ve Kemal Köylüoğlu, haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek yarışmadıklarını, olayın sadece trafik kazası olduğunu söyledi. Orhan Bıyıklı yaptığı savunmada, ''Bizim olay sırasında 200 kilometre hızla gittiğimiz ve yarış yaptığımız iddia ediliyor. Biz hız yaptık ama bu kadar hız yapmadık, yarış yapmadık. Bir kasıt yok, olay trafik kazası. Çok pişmanım, vicdan azabı çekiyorum'' dedi.

Kemal Köylüoğlu da savunmasında, olayda 3 kişinin yaşamını yitirdiği otomobilin tali yoldan önlerine çıktığını, kazanın bu nedenle meydana geldiğini ve suçsuz olduğunu savunarak, ''Ben kaza yapan araca vurmadım, o bana vurdu" diye konuştu.

CEZALAR DEĞİŞMEDİ

Duruşmaya katılan ve olayda hayatını kaybeden Bıyıklı ailesinin yakınları da Yargıtay’ın bozma kararına uyulmasını ve sanıklara verilen hapis cezalarının artırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti Yargıtay'ın ve mağdur ailelerinin isteğine uymayıp, olayda tali kusurlu bulunan Kemal Köylüoğlu’na 'taksirle ölüme neden olmak’' suçundan daha önce verdiği 10 yıl hapis cezasını ve Orhan Bıyıklı’ya asli kusurlu olarak 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan verdiği 11 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasını değiştirmedi.

DAVA KONUSU OLAY

Kocasinan ilçesi Mustafa Kemalpaşa Bulvarı üzerinde geçen yıl Ağustos ayında meydana gelen kazada, birbirleriyle yarış yaptıkları iddia edilen Orhan Bıyıklı yönetimindeki 7880-UVB yabancı plakalı otomobil ile Kemal Köylüoğlu yönetimindeki 34 FZ 3097 plakalı otomobil, Ümit Bozkurt yönetimindeki 38 EL 458 plakalı otomobille çarpışmıştı. Kazada sürücü Ümit Bozkurt (27), eşi Selma Bozkurt (25) ve çocukları Fatma Sena Bozkurt (1,5) yaşamını yitirmişti. Otomobil sürücüleri Orhan Bıyıklı ve Kemal Köylüoğlu, 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan tutuklanmıştı.

Orhan Bıyıklı ve Kemal Köylüoğlu'nun kaza sırasında kullandıkları otomobillerin aynı marka ve model olması, 'yarış yaptıkları' iddialarının ortaya atılmasına neden olmuştu.



VD(OE/COŞ)