Yaklaşan yılbaşı öncesinde eğlence mekanlarında ve ev partilerinde uyuşturucu kullanımının artabileceği ihtimaline karşı İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar doğrultusunda Bornova girişinde önlem alan ekipler, Bursa'dan kiralandığı belirlenen otomobili durdurdu. Yarış atı sahibi olan Mehmet Arif Güngör yönetimindeki otomobildeki aramalar sırasında 1 kilogram kokain ele geçirildi. Otomobili Bursa'nın Karacabey İlçesi'nden kiraladığını ve bagajındaki uyuşturucudan haberi olmadığını ileri süren Güngör, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

İZMİR VE DİYARBAKIR'DA BASKIN

Bu arada İzmir merkez, Diyarbakır ve Menemen ilçelerinde düzenlenen iki operasyonda ise,23 kişi, toplam 38 kilo esrar ve 7 bin 552 uyuşturucu hapla yakalandı. Şüphelilerden 19'u sevk edildikleri adliyede tutuklandı, 4'ü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İzmir'deki polis ekiplerinin 2012 yılı başından beri düzenlediği oprasyonlarda ise toplam 3 ton 400 kilo esrar ele geçirildiği bildirildi.



TY(AÖ/BT)