AK Parti Gaziantep İl Binası'nda 2004'ten 2009 yılına kadar şoförlük, çaycılık ve temizlik işçiliği yapan Mehmet Köse, kıdem ve ihbar tazminatı ödenmediği iddiası ile AK Parti Genel Merkezi aleyhine dava açtı ve 22 bin 475 lira talep etti. Gaziantep 2'inci İş Mahkemesi, 'Davacı ile parti il başkanlığı arasında sözleşme imzalanabilmesi için Siyasi Partiler Kanunu'nun 71'inci maddesi uyarınca karar alınması gerektiği ancak böyle bir karar bulunmadığı, AK Parti Genel Merkezi'nin de bu davada hasım olamayacağı  gerekçesiyle 'davanın reddine' hükmetti.

Bunun üzerine Mehmet Köse'nin avukatı Yusuf Subaşı kararı temyiz etti. Dosyayı inceleyen Yargıtay 9'uncu Hukuk Dairesi, davacının parti bünyesinde eylemli çalışması olduğu ve bu hizmetten il başkanlığının, dolaylı olarak da parti genel merkezinin yararlandığına, 'husumet yokluğu nedeniyle davan reddinin hatalı' olduğuna karar verdi. Yargıtay'ın bozma kararı üzerine dava, yerel mahkemede yeniden görülecek.

Mehmet Köse'nin Avukatı Yusuf Subaşı, "Söz konusu karar emsal bir karar olacak. Kararın ardından yargılama süreci yeniden başlayacak. Eminim, adalet yerini bulacak" dedi.

AK(OA/COŞ)