İzmir'de 10 yıl önce meydana gelen olayda, Ümit Davala ve dayısı Muhittin Sekman, restoranda yemek yerken kendilerini görüntülemek isteyen gazeteci ve kameramanlar Ünal Gümüştekin, Ercan Akgün ve Serhan Şarman'a saldırıp dövmüştü. Olayda gazetecilerin makineleri de hasar görmüştü. Ümit Davala ve dayısı Muhittin Sekman'ın saldırısına uğrayan gazeteci ve kameramanlar, dövüldüklerini ve kameralarının zarar gördüğünü belirterek şikayetçi oldu.

Davala ve Sekman hakkında, İzmir 18'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 'müessir fiil, ızrar ve hakaret' suçlarından ceza davası açıldığı gibi gazeteciler ayrı ayrı tazminat davaları da açtı. Yargılama sonunda, 'müessir fiil ve ızrar' suçlarından beraat eden, Ümit Davala 'hakaret' suçundan 3 ay hapis cezasına çarptırıldı, ancak ceza 327 bin lira para cezasına çevrilerek ertelendi. Aynı suçtan 4 ay hapis cezasına çarptırılan dayısı Muhittin Sekman'ın cezası ise 470 bin lira para cezasına çevrilerek ertelendi.

Ceza davasından sonra açılan tazminat davaları da sonuçlanmaya başladı. İlk tazminat davasını olayın olduğu tarihlerde yerel bir kanalda kameraman olan ve halen bir gazetede magazin muhabirliği yapan Ercan Akgün kazandı. Davala bu davada, yasal faiziyle birlikte 12 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi. Bu tazminat onaylandı ve Akgün tazminatı aldı.

Ümit Davala'ya ikinci tazminat cezası ise olayın olduğu tarihte Akşam Gazetesi'nin magazin muhabiri olan Serhan Şarman'dan geldi. İzmir 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, 50 bin lira manevi tazminat isteyen Şarman'a saldıran Davala'yı iki yıl önce 7 bin lira, dayısı Sekman'ı ise 3 bin lira manevi, yasal faiziyle birlikte toplam 19 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti. Davala ile Sekman verilen tazminatın çok olduğunu belirterek kararın bozulması için Yargıtay’a başvurdu.

Dosyayı inceleyen, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, Davala'yı sevindiren karar verdi. Yargıtay üyeleri, milli futbolcuya verilen 7 bin TL’lik tazminatı çok bularak kararı bozdu. Tekrar yapılacak duruşmada, yerel mahkeme kararında direnirse, dosya bir kez daha Yargıtay'a gidecek.

Yargıtay'ın verdiği karar karşısında şoke olan Serhan Şarman, "Bu dava 10 yıldır sürüyor. Yargıtay üyeleri dosya üzerinden karar veriyor. Benim yerlerde tekmelendiğimi görmüş olsa bu tazminatı az bulurdu. Bu gidişte galiba ben tazminat ödeyeceğim. Yasal süresinde sonuçlanmadığı için davayı AİHM'e taşıyacağım" dedi.