Merkez Yüreğir İlçesi Anadolu Mahallesi'nde 21 Haziran 2008'de eniştesinin kardeşi Recep Eren'in oğlunun sokakta yapılan sünnet düğününde iddiaya göre, pompalı tüfekle ateş açan Nezir Elçiçek, yeğeni Selman Eren'in ölümüne, akrabası 12 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Yakalanıp, tutuklanan Elçiçek hakkında 'kasten öldürme, yaralama, korku, kaygı veya paniğe yol açabilecek tarzda silahla ateş etmek' suçlarından Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Nezir Elçiçek için yeğenini öldürmekten ömür boyu, 12 kişiyi yaralamaktan 23 yıl, 'panik ve korku yaratacak şekilde ateş etmek' suçundan da 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Sanık Elçiçek, suçlamayı kabul etmeyerek, "Tüfekle 3 el havaya ateş ettim. Yeğenimin ölümüne neden olan atışları ben yapmadım. Suçsuzum" diyerek beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, 8 Mayıs 2009'da, 'taksirle adam öldürmek ve yaralamak' suçundan 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası verdiği sanığı tahliye etti. Yargıtay, sanığa verilen cezayı az bularak kararı bozdu. Sanığın 'olası kastla adam öldürmek ve yaralamak' suçundan cezalandırılmasını istedi.

Yerel mahkeme, yeniden yaptığı yargılama sonucunda sanık Nezir Elçiçek'i bu kez Yargıtay'ın bozma kararı doğrultusunda, yeğenini öldürmekten 16 yıl 8 ay, 12 kişiyi de yaralamaktan 5 yıl 1 ay 15 gün olmak üzere toplam 21 yıl 9 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Ancak, öldürülen çocuğun yakınları ile yaralananların sanıktan şikayetçi olmaması, daha önce verilen 4 yıl 5 ay hapis cezasını Cumhuriyet savcısının ve sanık vekilinin sanığın lehine temyiz etmeleri nedeniyle eski karar kazanılmış hak kabul edilerek Nezir Elçiçek yeni ceza yerine eski cezaya mahkum edildi.



MKA(OA/CK)