Olay 2009 Ağustos ayında meydana geldi. Samsun'da annesiyle birlikte yaşayan C.D, Samet Avcı'nın tecavüzüne uğradığı iddiasıyla şikayetçi oldu. Avcı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle cinsel istismar suçundan hakkında dava açıldı. Yargılama devam ederken Avcı askere gitti. Geçen yıl Eylül ayında izine gelen sanık, C.D.'yi bulup yine tecavüz etti. İkinci kez gözaltına alınan Avcı bu kez tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

"TECAVÜZ YOK, KARI-KOCA İLİŞKİMİZ VARDI" 

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün hakim karşısına çıkan Samet Avcı,  "Birlikte karı koca gibi yaşıyorduk. Yaşı tutmadığı için evlenemedik. Aileler arasında sorunlar olduğu için ayrıldık. Sonra beni şikayet etmiş. Gözaltına alındım. Ardından da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldım. Kendisine tecavüz etmiş değilim" dedi.

Serbest kaldıktan sonra askere gittiğini dile getiren sanık, "Askerden izine geldiğimde sokakta C.D'yi gördüm. O da beni görünce kaçmaya başladı. Kısa süre sonra onu yakaladım. Konuşmak için bir arkadaşımın evine gittik. Burada beni niye şikayet ettin diyerek ona tokat attım. Sonra da onun da rızasıyla ilişkiye girdik. Ardından da onu evine bıraktım. Sonra ben yine askere gittim. C.D. beni yine şikayet etmiş. Benden başka kişilerle ilişkiye giren bir kişidir" diye konuştu.

"HAYATIMI KARARTTI"

Duruşmaya katılan C.D ise psikolog eşliğinde verdiği ifadesinde sanığın yalan söylediğini ileri sürdü. Genç kız, Samet Avcı'nın kendisini kandırıp evlerine götürdüğünü ve orada tecavüz ettiğini belirterek, "Bu olaydan sonra beni tehdit etti. Bir kaç kez daha zorla ilişkiye girdi. Sonra askere gitti. İzine geldiğini beni aradığını arkadaşlarımdan duymuştum. Ağabeyimle buluşup gezmeye gidecektim. Bu yüzden akşam saatlerinde evden çıktım. Onu görünce kaçmaya çalıştım. Ancak beni parkta yakaladı. Tokatlamaya başladı. Kendimden geçmişim. Ayıldığımda pantolonum çıkarılmış ve belden aşağım çıplaktı. Benimle ilişkiye girdiğini anladım" diye konuştu. Sanığın kendisine yaptıklarından dolayı psikolojinin bozulduğunu söyleyen C.D., "Benim hayatımı kararttı. Benim hayatımı perişan etti" dedi.

Mahkeme, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ertelerken, sanık hakkında açılan iki davanında birleştirilmesine karar verdi.