DİNÇ BİLGİN: “SANIKLARLA TELEFONLA BİLE KONUŞMADIM"


Duruşmada ilk olarak tutuksuz sanık işadamı Dinç Bilgin ifade verdi. İddianamede “sürmekte olan davaları nedeniyle ilgili takipsizlik verilmesine yönelik girişimlerde bulunduğu" iddia edilen sanık Dinç Bilgin, suçlamaları kabul etmedi. İddianamede adı geçen şahısları tanımadığını ifade eden Bilgin, “Onlarla telefonda bile konuşmadım" dedi.


FARUK SÜREN DE İDDİALARI KABUL ETMEDİ


“Hakkında açılan soruşturmada lehe bilirkişi raporu yazdırarak takipsizlik kararı alabilmek için örgüte başvurduğu, bu kapsamda sanıklar Erdoğan Maden ve Mehmet Nosel'e rüşvet verdiği iddia edilen işadamı Faruk Süren de iddiaları kabul etmedi. Süren, “Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) hakkımda suç duyurusunda bulunmuş. Bunu medya kanalıyla öğrendik. Araştırdık ve dosyanın inceleme safhasında olduğunu Şişli Adliyesi’nden öğrendim. Dosyadan fotokopi alma düşüncesiyle avukatım Selma Yıldız girişimde bulundu. 21 dosyayı bana Erdoğan Maden getirdi. Ona fotokopi masrafını ofisimde elden ödedim. Bin lira kadar ödeme yaptım. Bu davaların biri hale devam ediyor. Diğerinden ise beraat ettim" dedi. Süren, adliyede Erdoğan Maden ile görüşmediğini de sözlerine ekledi. Bir örgüt olduğunu bile bilmediğini anlatan Süren, “Örgütten yardım almadım. Talepte dahi bulunmadım" diye konuştu.


EFE ÖNBİLGİN: “ANNEM BORCUMU DUYSA KALPTEN GİDERDİ


“Mete Can Kurt isimli şahsa olan borçlarının yeniden düzenlenmesi amacıyla örgütle irtibata geçtiği, örgütün yönlendirmesiyle Kurt’a iftira atarak soruşturma açılmasını sağladığı" iddia edilen İşadamı Efe Önbilgin ise suçlamaları kabul etmedi. Önbilgin, Mete Can Kurt’a olan 70 bin Dolar borcundan dolayı çıkan sorun nedeniyle avukat bulmak için tutuklu sanık Sinan Berberoğlu’ndan yardım istediğini söyledi. Üye hakimin, “Anneniz babanız yüksek yargıda çalışıyor ve siz avukat bulabilmek için neden Sinan Berberoğlu’ndan yardım istiyorsunuz?" diye sordu. Önbilgin, “Annem 70 bin Dolar borcum olduğunu duysaydı kalpten giderdi. Ailemi bu işe karıştırmak istemedim" cevabını verdi.


CEP TELEFONUNDA GALATASARAY MARŞI


Sanıkların ifade verdiği sırada salonda bulunan jandarma görevlisinin cep telefonu çaldı. Telefonun melodisinin “Galatasaray marşı" olması üzerine Mahkeme Başkanı Hikmet Şen, “Faruk Bey’le ilgisi yok değil mi?" dedi. Başkan Şen’in bu sözü salonda gülüşmelere neden oldu.


İDDİANAMEDEN


İddianamede Faruk Süren'in "örgüte yardım etmek" ve "rüşvet" suçlarından 5 yıldan 15 yıla, Dinç Bilgin'in "örgüte yardım etmek" suçundan 1 yıldan 3 yıla, Efe Önbilgin'in "örgüte yardım etmek" ve "iftira" suçlarından 2,5 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası isteniyor.


(BB) (FOTOĞRALI)