Olay, Örnekköy Semti'nde oturan ev kadınıi G.S.'nin (33), düştüğü tuzaktan kurtulmak için yaşadığı olayları eşine anlatmasıyla ortaya çıktı. İki çocuk annesi G.S., eşine bir yıl önce, aynı mahallede oturan, maddi durumu iyi olmayan D.Ö. (31) adlı kadına yiyecek ve içecek yardımında bulunduğunu, bir keresinde evine gittiğinde ısrarla kendisini içeri davet ettiğini söyledi. G.S., bu sırada bir erkeğin evden çıktığını, daha sonra gelen iki kişiden birinin kendisini zorla yatak odasına götürüp tecavüz ettiğini, D.Ö.'nün de kapıyı kilitlediğini anlattı. G.S., salıverilmesi üzerine evine gittiğini, bir süre sonra, D.Ö.'ye kısa süreliğine kullanması için verdiği hatlı cep telefonundan kendisine ulaşan kişilerin, "Elimizde çıplak görüntülerin var" diyerek buluşmaya çağırdıklarını, evde veya zorla götürüldüğü ormanlık alanlarda defalarca tecavüze uğradığını söyledi. G.S. bazen tek, bazen de iki üç kişinin aynı anda sırayla tecavüzlerine uğradığını, bir kısmının ise tepki vermesi üzerine sadece cinsel tacizde bulunduğunu dile getirdi. G.S.'nin, bazılarının ise görüntüleri sildirmek bahanesiyle kendisine yaklaştığını, korktuğu için bu tuzağa düştüğünü söyledi.

7 KİŞİ TUTUKLANDI

Olayı duyunca şok geçiren G.S.'nin eşi, hemen polise başvurdu. Şikayet üzerine harekete geçen Ahlak Büro Amirliği ekipleri D.Ö., M.Y., E.Ç., H.İ.A., Ç.Ö., V.Y., E.Ş., Y.E.Y. ve H.A.'yı yakaladı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan baskınlarda, bilgisayarlara el konuldu. Bilgisayarların incelemeye alındığı kaydedildi. Gözaltına alınan şüpheliler sorgularında suçlamaları kabul etmezken, kadınla kendi isteğiyle birlikte olduklarını öne sürdüi. D.Ö. ise G.S.'yi tanımadığını iddia etti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden V.Y. ve Y.E.Y. savcılıkça serbest bırakılırken, aralarında D.Ö.'nün de bulunduğu 7 kişi tutuklandı.



TT(AÖ/COŞ)