Edinilen bilgiye göre kaza saat 11.30 sıralarında Maltepe Başıbüyük’teki Maltepe Üniversitesi Marmara Eğitim Köyü Kampüsü ile ormanlık alan arasındaki Çiftlik Yolu Caddesi üzerinde meydana geldi. Aydın Demirci yönetimindeki 34 UT 1291 plakalı vinç aşırı hız ve kaygan zemin nedeniyle kontrolünü kaybederek kaymaya başladı.


Duramayan tonlarca ağırlığındaki vinç karşı yöne geçerek Maltepe istikametine seyir halinde bulunan Zülküf Demirci yönetimindeki 34 FC 6497 plakalı kamyonete ön tarafından çarptı. Çarpmanın etkisiyle kamyonet sürücüsü Zülküf Yazgan kamyonet içerisindeki sıkıştı. Bu sırada gaz pedalı takılı kalan ve motoru çalışmaya devam eden kamyonetten yoğun şekilde dumanlar yükseldi.


YARDIM YERİNE KAYIPLARA KARIŞTI


Vinç sürücüsü Demirci ise kamyonet içerisinde yaralı halde bulunan ve yardım isteyen Yazgan’a yardım etmek yerine olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı. Yazgan’ın yardımına ise çarpışma sesini duyan ve dumanları gören üniversite öğrencileri ve üniversitenin güvenlik görevlileri geldiler.


Üniversiteden getirdikleri yangın söndürücüler ile kamyonete müdahale eden ve çalışan motoru durduran öğrenciler, durumu itfaiye ekiplerine bildirdiler. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri Yazgan’ın sıkıştığı yerden kurtarılması için çalışmalara başlarken sağlık ekipleri de Yazgan’a ilk müdahalede bulundu. Yaralı sürücü Yazgan, kendisine çarpan vinç sürücüsünün kazadan sonra ehliyeti olmadığı için korkup kayıplara karıştığını iddia etti.


Yazgan’a yardım için gelen üniversite öğrencisi Çağlar Uluçay çarpışma sesini duyunca yardım için güvenlik görevlileri ile kaza yerine koştuklarını belirterek , “Gürültüyü ve dumanları görünce yangın söndürücülerini de alarak olay yerine geldik ve sıkışan sürücüye yardımcı olduk. Sürücü ‘yanıyorum, kurtarın’ diye bağırarak yardım istiyordu. Vinç sürücüsü kaza yerinde yoktu, korkup kaçmış" dedi.


İtfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkartılan sürücü Dr. Lütfü Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.Kaza nedeniyle kapanan yol araçların çekilmesinin ardından tekrar trafiğe açıldı.