Öreğler Beldesi'nde dün saat 16.30 sıralarında yerleşim alanına inen geyik yavrusunu köpekler kovaladı. Köpeklerden kaçmaya çalışan ve belde girişinde bir evin bahçesinde tel örgülere takılmış halde bulunan yaralı yavruya sahip çıkan Yukarı Cami İmamı 46 yaşındaki Muhsin Kocabıyık, köpekleri kovaladıktan sonra kurtardığı geyiği ahırına getirdi. Kocabıyık, ardından da Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekim Abdullah Akpınar’a haber verdi. Kocabıyık, Simav Orman İşletme Müdürlüğü’nü de bilgilendirdi.

Kocabıyık, iyileşinceye kadar evinin bir köşesinde bakacağı geyik yavrusunu daha sonra Orman İşletme Müdürlüğü’ne teslim edeceğini ifade etti. Kocabıyık, "Yaralı yavru geyiği o vaziyette görünce, köpekleri kovaladıktan sonra alıp eve götürdüm. Korkudan titriyordu. Bir süre sobanın yanında ısıttıktan sonra onu tedavi ettirmek aklıma geldi. Simav’dan veteriner hekim getirip kontrol ettirdim. Daha sonra da yazdığı reçeteyi de alıp tedavisine başladım" dedi. Yavru geyiğin 5- 6 aylık olduğunu ifade eden Veteriner Abdullah Akpınar da "Ciğerleri gayet sağlıklı ama ateşi biraz fazla. Boynuzunda bir kanama, bir de kalça kısmından yaralanma var. Biraz ürkmüş, korkmuş. Hayvanın tedavisi için reçete yazdık" diye konuştu.

Olayın kendisine bildirilmesinin ardından Öreğler Beldesi'ne giden Simav Orman İşletme Müdürü Enver Yıldırım da yavru geyiğin sağlığına kavuşmasının ardından doğal ortamına bırakılacağını kaydetti.