Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi’nde geçen 22 Temmuz’da saat 16.55 sıralarında meydana gelen olayda, Jandarma Genel Komutanlığı’na ait S-70 Sikorsky tipi helikopter Deryan Tepe’de inişe geçtiği sırada düştü. Helikopterde bulunan askerlerden 5’i şehit olurken, 7’si de yaralandı. Yaralı askerler, askeri helikopterle Van Asker Hastanesi’ne kaldırılıp tedaviye alındı.

Yaralı askerlerden Uzman Çavuş 25 yaşındaki Oktay Yuca’nın baba ocağı Manisa’nın Selendi İlçesi’ne bağlı Çanşa Köyü’nde umutlu bekleyiş halen sürerken, aileyi bugün Selendi Kaymakam Vekili Yusuf Cıbır ile İlçe Jandarma Komutanı Üstteğmen Serkan Tahir ziyaret etti. Aileye geçmiş olsun dileklerini ileten Kaymakam Vekili Cıbır, "Şehitlik ve gazilik herkese nasip olmaz. Dilerim bu tür olaylar bir daha yaşanmaz. Genç askerimiz de en kısa sürede iyileşir" dedi.

Açık kalp ameliyatı olduğu için Van Askeri Hastane’de yatan oğlunun yanına gidemediğini belirten, baba Adil Yuca, "Oğlumdan bugün haber aldık başarılı bir ameliyat geçirmiş. Ankara GATA’ya sevk edebileceklerini söylediler. İnşallah sağ salim görürüz. Bizi arayıp evimizi ziyarete gelen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Öte yandan Oktay Yuca’nın annesi Rafiye ve eşi Naime Yuca’nın kızı 1.5 aylık Aygül Yuca’yı da yanlarına alıp, gelecek hafta içinde yaralı Uzman Çavuş Oktay Yuca’yı ziyaret edecekleri öğrenildi.



UÇ(İÖ/SS)