Olay, merkez Seyhan İlçesi'ndeki Sabancı Merkez Camii önünde 13 Ağustos 2011'de meydana geldi. İddiaya göre, şalgam ve simit satan Abdullah Uçar ile sadece simit satan Mehmet Fasih Tunç kaldırımda durdukları yer konusunda kavga etti. Tunç, yerden aldığı taşla Uçar'a saldırıp, başına vurdu. Kanlar içinde kalan Uçar, kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Olayın ardından yakalanan Tunç ise çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

HASTANEDE ÖLDÜ

Hakkında, Adana 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'yaralama' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanık Mehmet Fasih Tunç, ilk duruşmada tahliye edilirken, yaralı hakkında ise 'zorla getirme' kararı çıkarıldı. Geçen şubat ayındaki duruşmaya tıbbi cihazlara bağlı halde tekerlekli sandalyeyle getirilen yaralının ifadesi, şuuru kapalı olduğu için alınamadı. Mahkeme hakimi, sanığın eyleminin 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçunu oluşturduğuna kanaat getirerek görevsizlik kararı verip dosyayı Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada, yaralı Uçar'ın yakınları ve avukatı, yaralının olaya bağlı olarak hastanede tedavi görürken geçen 29 Mayıs'ta öldüğünü belirterek sanığın tutuklanmasını istedi.

'BANA VURACAK SANDIM'

Ömür boyu hapsi istenen sanık Mehmet Fasih Tunç ise "Ben 7-8 yıldır aynı yerde simit satıyorum. Benim orada simit satmama engel olmak istedi. Ben ısrar elince eline demir sopa aldı. Bana vuracak sandım. Ben de taş alıp attım. Başı kanayınca hastaneye kaldırdılar. Ertesi gün aynı yerde simit satarken polisler beni gözaltına aldı" diye savunma yaptı.

Sanığın tutuklanması talebini reddeden mahkeme heyeti, yaralının ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldıysa hazırlanacak iddianamenin bu davayla birleştirilmesine, soruşturma başlatılmadıysa Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına ve sanık hakkında yurt dışına çıkma yasağı konulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.



MKA(OA/CK)