Van'ın Başkale İlçesi'nde devriye görevini sürdüren Ufuk Dakuşlu'nun kullandığı askeri zırhlı arac, freninin boşalması sonucu devrildi. Kaza sonrası 6 asker yaralandı. Ufuk Dakuşlu, Van 100'üncü Yıl Üniversite Hastanesi'nde tedavi edildi. Tedavisinin ardından askeri uçakla Ankara'ya sevk edilen Dakuşlu, daha sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen ambulansla baba ocağı olan İnegöl'deki Kemalpaşa Mahallesi Ceyhan Çıkmaz numara 13'teki evine getirildi. Yaralanan 3 askerden birisi olan Dakuşlu, annesi Zeynep Dakuşlu ve yakınlarının gözyaşları ile karşılandı. Ambulanstan indirilen İnegöllü er, daha sonra evine çıkarıldı.

Kazanın ardından Van'a giden dayısı Yücel Çiçek, Ufuk'un büyük kaza geçirdiğini belirterek, "Van'a kadar gittim. Görev dönüşü arabanın frenleri patlamış. Kötü bir kaza geçirmişler. Kazaya göre Allah'a şükür hiç birinde bir şey yok. Komutanları ve sağlık personelleri çok ilgilendiler. Hepimize geçmiş olsun. Ufuk kaza yaptıkları aracın şoförüydü. Frenler patlayınca imdat frenlerini de çekmişler, ama fayda etmemiş. Kaza yaptıkları yer arazi olarak zaten kötü bir yermiş. Ufuk arabayı taşa vurdurmasa, uçurumdan aşağı düşebilirlermiş. Ufuk'un şu anda kalçasında bir kırık var. Yattığı yerde bu kırık kaynayacak. Sağ ayağındaki liflerde kopukluk vardı" dedi.

 Yeğeninin Van'dan uçakla Ankara'ya getirildiğini ve buradan İnegöl'e ambulansla götürülmesini talep ettiğini bildiren Çiçek, "Askeriye Ankara'ya kadar uçabilme ve buradan da İnegöl'e karayolu seyahati yapma raporu verdi. Daha sonra da Bursa'ya geldik" diye konuştu.



SA (FK/RT)