Hafik İlçesi'nde bir çocuğun elinde bulunan doğan ile Suşehri İlçesi'nde yapılan denetimlerde avcıların elinde bulunan yaralı keklik, Orman ve Su İşleri 15'inci Bölge Müdürlüğü Sivas Şube Müdürlüğü görevlisi olan orman muhafaza memuru Yaşar Kehribar tarafından alınarak, tedavi için kent merkezine getirildi. Orman Muhafaza memuru Yaşar Kehribar, şöyle dedi:

"Dün Hafik İlçe Belediyesi'nden aradılar ve bir çocuğun elinde yaralı doğan olduğu söylendi. Hafik İlçesi'ne giderek kuşu teslim aldık. İlk yaptığımız kontrolde kanadında ve sol ayağında bir sıkıntı olduğunu tespit ettik. Veteriner, gerekli kontrolü yapıp tedavisi bitikten sonra tekrar doğaya kendi ortamına bırakacağız. İyi görünüyor. Dün akşam saatlerinden bu yana oldukça fazla et yedi. Sol kanadındaki rahatsızlığı nedeniyle denge kuramadığı için elimizle besliyoruz. Kınalı keklik ile birlikte bakıyoruz. Bunlar doğada bir birine düşman. Ama şimdi ikisi de yaralı oldukları için dost. İkisi de tedavi edilecek ve doğaya bırakılacak."

Suşehri İlçesi'nde de kaçak avcılık yapanlara yönelik yaptıkları denetimde yaralı bir keklik bulduklarını ifade eden Yaşar Kehribar, kuşun kanadının sol kırık olduğunu, tedavisi ardından doğal yaşama bırakılacağını söyledi.

KAÇAK AVCILARA OCAK AYINDA 80 BİN TL PARA CEZASI KESİLDİ

Orman ve Su İşleri 15'inci Bölge Müdürlüğü Sivas Şube Müdürü Selami Şahinbay da, kaçak avcılık yapanlara göz açtırmadıklarını söyledi. Şahinbay, geçen Ocak ayında 50'ye yakın tutanak tuttuklarını, çeşitli sebeplerden dolayı kaçak avlanan avcılara idari para cezası uyguladıklarını söyledi. 2012 yılı Ocak ayında toplamda 80 Bin TL para cezası kesildiğini belirten Şahinbay, şöyle dedi:

"Kış aylarının bu yıl çetin ve sert geçmesi nedeniyle yaban hayvanları bundan olumsuz etkileniyor. Biz de şube müdürlüğü olarak doğaya sürekli yem bırakıyoruz. Hava şartlarının çetin geçmesi özelikle kuş türlerinin yollara ve meskun mahallere yaklaşmasını sağlıyor. Bundan faydalanan ve usulsüz olarak avlanan avcılarımız var. 2012 yılı Ocak ayı içerisinde 50'ye yakın kaçak avcıya tutanak düzenledik. Bunun karşılığında ise 50 Bin TL bir para cezası uyguladık. 65 tüfeğe el koyduk. Bu avcılara avladıkları hayvanlar için ise 30 Bin TL tazminat cezası yazdık." 

Bu arada kaçak olarak avlanan 2 ördek ile 4 çilli ve kınalı keklik ile el konulan tüfekler de basına gösterildi.