2 Eylül 2011 günü Konyaaltı İlçesi Üçoluk Köyü yakınlarında devriye görevi yapan Antalya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı sivil jandarma istihbarat görevlileri, yol üzerinde yürüyen iyi giyimli iki kişinin yanlarına giderek kimlik kontrolü yapmak istedi. Bu sırada şüpheliler silahlarını çekerek iki görevliye ateş etti. Astsubay Şahin Çınar başından, Uzman Çavuş İsmet Polat bacağından yaralanırken, saldırganlar karanlıktan faydalanarak kaçtı. Durumu ağır olan Astsubay Çınar Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde, Uzman Çavuş İsmet Polat ise Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Astsubay Çınar, 4 ay sonra yoğun bakım servisinden çıkarak, fizik tedavi için normal servise alındı. Astsubay Çınar'ın durumunun gün geçtikçe iyiye gittiğini söyleyen Doç. Dr. Mahmut Akyüz, vücudun sağ bölgesinde felcin devam ettiğini söyledi. Doç.Dr. Akyüz, ilk geldiğinde hastanın genel durumunun çok kötü olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Hastamız beynindeki şişme ve kanamalara yönelik tedaviler yapıldıktan sonra servise alındı. Gözlerini açıyor, etrafa bakıyor. Sıvı gıdaların ardından yemek yemesi kısmen yeterli düzeye geldi. Rehabilitasyon programı için hazırlıklarına başladık. Rehabilitasyon için Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) sevk edilmesi için yazışmalar başlattık. Hastamızın hayati fonksiyonları yerinde. Hayati tehlikesi yok. Etrafa bakıyor, ama bilinci tam anlamıyla açık değil. Yalnızca yakınlarını gördüğünde gülümsüyor."

Doç. Dr. Mahmut Akyüz hastanın konuşamadığını, sağ elini ve kolunu hareket ettiremediğini belirterek, "Ağır kafa travmalarında süreç çok yavaş gelişiyor. Hastanın yoğun bakımdan çıkmış olması demek hayati fonksiyonlarının kendiliğinden idame ettirilmesi anlamındadır. Şu an için aktif bir problemi yok" diye konuştu.

Hastanın sol tarafındaki beyin fonksiyonlarının dönmesini beklemediklerini de söyleyen Doç. Dr. Akyüz, "Sağ tarafı sol tarafın fonksiyonlarını kısmen üstlenebilir. Ama bu süreç 3 senelik belki de daha uzun bir zaman dilimi olabilir. Uzun ve sıkıntılı bir süreç. Rehabilitasyon ile hastanın daha iyi duruma geleceğini düşünüyorum. Hastayı GATA'ya helikopterle sevk edeceğiz" dedi.