Van'dan polis helikopteriyle Hakkari'ye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, ilk olarak Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu'nu makamında ziyaret etti. Gedikli, Vali Alimoğlu, Şemdinli Kaymakamı Mesut Gençtürk, Yüksekova Kaymakamı Aziz Üzeyir Özeren, Hakkari İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mahmut Çağlayan, Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder ile valilik makamında basına kapalı bir görüşme yaptı.

YARALI ASKERLER ÇATIŞMA ANINI ANLATTI

Valilik ziyaretinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında Hakkari Asker Hastanesi'ne giden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gedikli, önceki gece Şemdinli İlçesi'ne bağlı Bağlar ile Rüzgarlı köyleri arasında yol kesen PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada yaralanan 1 teğmen ve 3 uzman erbaşı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Çatışmanın nasıl olduğunu soran Gedikli'ye askerler, çatışma anını anlattı. Askerler, "O gün yol kesen bir PKK'lı grup ile bölgede sıcak temas sağlandı. O sırada bulunduğumuz bölgeye yoğun bir ateş açtılar. Bizler de anında karşılık verdik. Helikopterler de bölgeye geldi. Çıkan çatışmada bizler de yaralandık. Orası ormanlık alandı. PKK'lılar oraya kaçtı. Çatışma uzun süre devam etti" dedi.