Koyulhiar İlçesi'nden Suşehri'ne gelen İdris Kaya yönetimindeki 58 KC 351 plakalı hafif ticari araç, sabah 08.30 sıralarında, havanın yağışlı olması nedeni ile kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak 20 metrelik şarampole yuvarlandı. Suşehri'ne 5 kilometre uzaklıktaki Akçaağıl Köyü yakınlarında meydana gelen kazada, araçta bulunan Mihrace Kaya yaralandı. Yaralı için sağlık ekiplerinden yardım istendi.

Veysel Duran yönetimindeki 112 Acil Servis ambulansı, yaralıyı almak için Suşehri'nden olay yerine hareket etti. Ambulans, yaralıyı alkam için arazi yoluna girince, yoğun yağmur yağışı nedeniyle oluşan çamura saplandı. Sedye ile yaralıya ulaşan sağlık ekipleri, ambulans hareket edemeyince başka ambulans istendi.

Suşehri'nden başka bir ambulans daha olay yerine gönderildi. Sedyeye konulan yaralı, yağmurdan şemsiye yardımıyla korunarak diğer ambulansla Suşehri Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Çamura saplanan ambulans ise köyden getirilen bir traktör yardımı ile çekilerek saplandığı yerden kurtarıldı.



BT(EA/CK)