Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün düzenlediği Trakya Ev yemekleri Yarışması'na etlilerde 31, hamur işlerinde 52, tatlılarda ise 41 yemek katıldı. Tarihi Kervansaray Oteli bahçesinde düzenlenen yarışmada üzerlerine numaralar verilen yemekleri beşer kişilik jüri üyeleri tadarak değerlendirmeye aldı. Bu sırada puanlamayı bekleyen çok sayıda kadın yemeklerin bulunduğu masalara gelerek yemeklerden almaya başladı. Kısa sürede tüm kadınlar masaların etrafına toplanırken, görevliler yemekleri alan kadınları yerlerine oturtmaya çalıştı. Yemekleri yiyebilmek için birbirleriyle yarışan kadınlar masalarda bulunan yemekleri kısa sürede tüketti. Bazı kadınlar ise tabaklarına aldıkları yemekleri daha sonra poşetlere doldurarak ayrıldı.

KÜÇÜK ALTIN VE GIDA PAKETİ HEDİYE

Yapılan değerlendirmenin ardından tatlılarda, 98 puan alan Nişan Kurabiyesi ile Nayide Loca birinci, 83 puan alan Padişah tatlısıyla Serap Sert ikinci, 82 puan alan Zerde tatlısıyla Özlem Yiğitoğlu üçüncü oldu. Hamur işlerinde 93 puan alan Cevizli Börek ile Filiz Karakaçan birinci, 85 puan alan Piruhi ile Sevile Karakütük ikinci, 82 puan alan Kandilli Köy Mantısı ile Begüm Çorbacı üçüncülüğü elde etti.

Etlilerde ise 95 puan alan Zırba yemeği ile Lütfiye Yıldız birinci, 91.40 puan alan Bıldırcın Kapama ile Safiye Keke ikinci, 90.60 puan alan Ciğer Barma ile Yücel Ören de üçüncülüğü kazandı.

Yarışmada dereceye giren birincilere ödüllerini Edirne Valisi Gökhan Sözer verdi. Dereceye giren yarışmacılar Edirne Belediyesi’nden küçük altın, Trakya Birlik'ten kepçe figürlü plaket ve Trakya Un Sanayi'nin hazırladığı gıda paketlerini kazandı.

AMERİKALI YARIŞMACIYA ÖZEL ÖDÜL

651’nci Kırkpınar Güreşlerini izlemek için Türk arkadaşı ile birlikte Edirne’ye gelen Amerikalı Jane Pattersan yarışmaya kentin meşhur Tava Ciğeri ile katıldı. Jüri tarafından özel ödüle layık görülen Jane Pattersan'e küçük altın ve kepçe figürlü plaket verildi.



EÖ(LK/CK)