Geçen salı günü Cemil Karabacak, elektrik faturasını ödemek için evden çıkıp halk otobüsüne bindi. Otobüs ile kent merkezine gelen Karabacak'ın cebinde bulunan 300 lirası çalındı. Otobüsten indikten sonra parasının çalındığını anlayan Karabacak, durumu polise bildirdi. İnceleme başlatan polis, otobüste bulunan güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Kamera kayıtlarında, Cemil Karabacak'ın cebindeki parasının yanında oturan kişi tarafından çalınması polisler tarafından saniye saniye izlendi.

GÜVEN TİMLERİ YAKALADI

Polis yaptığı çalışma sonucunda Karabacak'ın parasını çalan kişinin 45 yaşındaki Salih Kan olduğu belirlendi. Bu kişinin sık sık Diyarbakır'dan Şanlıurfa'ya geldiği ve otobüslerde yankesicilik yaptığı bilgisine ulaşılmasının ardından, Güven Timleri, duraklarda ve otobüslerde çalışma başlattı. Polisler, bugün öğle saatlerinde Salih Kan'ı, otobüste yolculuk yapan bir kadının çantasındaki cüzdanı çalmak istediği sırada polisler tarafından suçüstü yakaladı.

Gözaltına alınarak polis merkezine getirilen Salih Kan'ın ifadesi alınırken, merkeze çağrılan Cemil Karabacak'a da çalınan 300 lirası iade edildi. Şüpheli Salih Kan, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.



AL(HK/BT)