Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık

Büro Amirliği ekipleri, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri ve toplu taşıma araçlarında yankesicilik yapan 4 farklı gruptan oluşan bir çeteyi belirledi. Çeteyi 5 ay boyunca teknik ve fiziki takibe alan polis, şüphelilerin otobüs, dolmuş ve AVM'lerdeki dolandırıcılık tekniklerini gizli kamerayla kaydetti.

YABANCI KADINLARLA ALEM

Çetenin 'tekerüstü' adı verilen yöntemle yüzlerce vatandaşı dolandırdığını saptayan polis, şüphelilerin  kiraladıkları lüks araçlarla gezdiklerini de belirledi. Dolandırdıkları paraları havuzda toplayıp kendi aralarında bölüşen çete elemanlarının lüks araçlar kiralayıp, yabancı kadınlarla alem yaptıkları saptandı.

Çete elemanlarının polisin takibine takılmamak için özellikle telefon kullanmadıkları, ayrıca çeteyi yöneten Ali D.'nin (60) dolandırıcılıktan çok sayıda sabıkasının bulunduğu öğrenildi. Çetenin kalabalık bölgelerde 4 kişi halinde bulundukları, belirledikleri

kişin etrafını sararak 2'sinin muhabbet edip oyaladığı, diğer 2 çete elemanı tarafından ise cüzdan ve parasının alındığı öğrenildi.

YÜZLERCE VATANDAŞI ÇARPMIŞLAR 

Çetenin dört ayrı grubunun elebaşılıklarını  Şeref A., Ali D., Cemal A. ve Güner G.'nin yaptığını belirleyen polis, operasyon için düğmeye bastı. 'Son durak' adı verilen operasyonla 18 adrese baskın yapan polis, 16 kişiyi gözaltına alırken 2 kişinin ise kaçtığı bildirildi. Emniyette sorgulanan şüphelilerin günde ortalama 10 kişiyi dolandırdıkları ve yüzlerce kişiyi mağdur ettikleri öne sürüldüi. Şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.



FK(AY/COŞ)