Organizasyon, düğün, nikah gibi davetlerin en önemli detaylarından biri olan konuk listesi, genç girişimcilerin dijital sistemi ile hiç olmadığı kadar pratik bir hal aldı. 'lcv.com.tr' adlı internet sitesiyle, davetliler için önemsiz görülen, ancak etkinliği düzenleyen için hayati öneme sahip yanıt verme işi pratikleştirildi. Davetlileri tek tek telefonla aramak yerine daha modern bir çözüm geliştiren gençler, basılı davetiyelere yapılan yüzde 10’luk geri dönüşü yüzde 85’lere kadar çıkarmayı başardı.

Fulberta Sosyal Pazarlama Teknoloji ile Stonefish şirketlerinin ortaklığıyla geliştirilen 'lcv.com.tr' fikrini ortaya atanlar ise daha önce finans sektöründe bilgi teknolojileri projelerinde danışmanlık yapan Ahmet Taha Şakar, Utkan Öğmen, Deniz Taşdöğen’in yanı sıra yazılımcılar Vehbi Yurdakurban ve Yalçın Kaya ile tasarımcı Yasemin Şakar oldu.

LABİRENT FİLMİNİN GALASINDA KULLANILDI

Girişimleriyle ilgili bilgi veren Yasemin Şakar, insan hayatını kolaylaştıran teknolojik çözümler sunduklarını vurgulayarak projede şu ana kadar olumlu tepkiler aldıklarını, farklı alanlarda deneyerek geliştirmeye devam ettiklerini söyledi. "Bir davete kaç kişinin katılacağı belirlenmeden hazırlık yapmak zordur" diyen Şakar, e-posta ve SMS kanallarını kullanarak etkinlik deneyimleri olduğunu belirtti. Şakar, "Örnek vermek gerekirse Labirent filmi galasında davetlilerle iletişim için servisimiz kullanıldı. 800 kişiye yakın bir kitleye ulaşıldı ve 36 saat içinde davetlilerin yüzde 60’ı LCV çağrısına cevap verdi" dedi.

KAĞIT İSRAFINI DA AZALTIYOR

Önde gelen üniversiteler, mezun derneklerinin yanı sıra düğün ve nikahlarda da servisin kullanıldığını anlatan Şakar, gelecek hedefleri ile ilgili olarak ise şöyle konuştu:

"Türkiye’deki davet ve etkinlik yönetimimin yazılım standardı olmak istiyoruz. Bu doğrultuda servisimizin yaygınlaşmasını sağlarken, bir yandan da kültürümüzde davetlere katılım cevabını bildirmenin anlayış ve duyarlılığını arttırmak da amaçlarımız arasında. Bunların yanında, lcv.com.tr olarak sunduğumuz hizmet kendi başına 'yeşil' bir çalışmadır, kağıt israfını azaltmak için iyi bir teşvik olacağını düşünüyoruz."


--- KUTU ----


Sistem nasıl işliyor?



DAVETLİLER kendileri için kişiselleştirilmiş olan e-postalardaki yanıtlara tıklayarak veya cep telefonlarına gelen bir SMS'e cevap göndererek, katılım durumunu bildiriyor. Davetlilerin yanıtları sisteme işlenerek organizasyon sahibi siteyi kullanarak katılım takibini yapıyor. lcv.com.tr üzerinden ortalama 150 kişilik bir organizasyonda SMS kanalı ile LCV mesajı gönderildiğinde, ilk 12 saat içerisinde davetlilerin yüzde 40'ı, toplamda ise yüzde 85'i LCV isteğine (olumlu veya olumsuz) cevap veriyor. Bu yönüyle lcv.com.tr, davetlilerden hızlı geri dönüş alınması gereken durumlar için de ideal oluyor.