Kurtuluş Mahallesi Orta Sokak'taki 2 katlı ahşap evde 5 Nisan Perşembe gecesi saat 23.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yaşlı bir çifte ait olduğu ancak 4-5 aydır kimsenin oturmadığı belirtilen evdeki yangın, çevredekilerce polis ve itfaiyeye bildirildi. Gelen polisler çevre güvenliğini aldı, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri de yangına müdahalede bulundu.

Yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Evde bulunan çok sayıda kağıt, giysi ve halı gibi eski eşya zarar gördü. İtfaiye ekipleri evde yaptıkları incelemede kimseye rastlayamadı.

Dün saat 23.00 sıralarında aynı eve eşya karıştırmak amacıyla girdikleri belirtilen çocuklar üst katta kaneperein arasında üzerinde battaniye ve yorganlar örtülü olan Onur Bilal Akkaya'nın cesediyle karşılaştı. İhbar üzerine olay yerine polis ve 112 acil servis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemede Akkaya'nın ölmüş ve vücunda kısmen yanıkların olduğu belirlendi. Onur Bilal Akkaya'nın anne ve basasının 16 yıl önce ayrıldığı, annesinin yanında kaldığı, zaman zaman da olayın meydana geldiği 2 katlı boş evde geceleri yattığı belirtildi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırılan Onur Bilal Akkaya'nın yapılan otopside karbonmonoksit gazından zehirlendiği belirlendi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.