Barbaros Mahallesi, Atatürk Caddesi, Güzelbahçe Sitesi B-Blok’un 3’üncü katındaki Tayfun Kaptan’a ait evin mutfağında elektrik kontağından yangın çıktı. Alevler tüm evi sararken, her katta dört dairenin bulunduğu apartmanda dumanlar üst katlardakilere zor anlar yaşattı. Yoğun duman nedeniyle, binadan çıkamayarak beşinci kattaki evlerinin balkonunda mahsur kalan Hatice Yıldız ile kızı Alara Naz Yıldız, büyük korku yaşadı. Yaklaşık 20 dakikalık korkulu bekleyişin ardından gelen itfaiye ekipleri, merdiven aracıyla anne-kızı kurtardı. İtfaiye ekipleri, yangın su sıkarak 1 saatlik çaba sonucunda söndürdü.

Söndürme çalışmaları sırasında bir itfaiye eri ile bir polis memuru da dumandan etkilendi. Kurtarılan anne-kız Çanakkale Devlet Hastanesi’ne, dumandan etkilenen itfaiye eri ve polis memuru da Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Tedaviye alınan dört kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Çanakkale İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu da can pazarının yaşandığı Güzelbahçe Sitesi’ndeki yangını söndürme çalışmalarını izleyip, bilgi aldı. Polis, yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.