Narkotik polisi, İran üzerinden Türkiye’ye uyuşturucu sokmak isteyen bir şebekeyi 3 ay önce takibe aldı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardan şebeke üyelerinin İstanbul’a uyuşturucu getirmek için hazırlık yaptıkları belirlendi. Polis konuyla ilgili takibini yoğunlaştırırken, şebekenin bir kamyonete zulaladıkları uyuşturucuyu İstanbul’a getirdikleri belirlendi. Uyuşturucunun yüklü olduğu tespit edilen araç, Ataşehir’de durduruldu. Araç sürücüsü Naif G., gözaltına alınırken araç incelenmek için emniyet otoparkına çekildi. Konuyla ilgili farklı adreslerde yapılan baskınlarda Müslüm Nihat D., Haluk Ş. ve Halil K.’de gözaltına alındı.


YANGIN SÖNDÜRME TÜPÜNÜ BİLE ZULA YAPMIŞLAR


Polis durdurduğu araçta arama yaparken uyuşturucunun bulunduğu anlar polis kamerasına da yansıdı. Görüntülerde, polisin aracın koltuk ve kasa arasına yapılan zulaya saklanmış uyuşturucuları bulduğu anlar yer aldı. Bu zulaya saklanan kalıplar halindeki uyuşturucunun miktarının 80 kilo 300 gram olduğu belirtilirken, uyuşturucunun 4 kiloluk kısmının yangın söndürme tüpüne saklanmış olması dikkat çekti. Tüpteki uyuşturucunun bulunma anı kameralara yansırken, görüntülerde polisin yangın tüpünü açması ve içindeki uyuşturucuyu bir çuvala boşaltması yer alıyor.


Zanlıların polise verdikleri ifade doğrultusunda eroinin Avrupa’ya götürülmek üzere İstanbul’a getirildiği öğrenildi. Gözaltına alınan Naif G.’şebekenin elebaşı olduğu öğrenilirken Naif G. ile Müslüm Nihat D., Haluk Ş. ve Halil K. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


HA (MK) (FOTOĞRAF)