Kaza saat 08.30 sıralarında Muratpaşa 100'üncü Yıl Bulvarı üzerindeki alt geçitte meydana geldi. Alt geçitteki sıkışık trafikte 07 AY 138, 16 ED 833, 42 B 9922, 07 S 2900 plakalı araçların karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Doktor Ayşe Özlem Belen yönetimindeki 16 ED 833 plakalı otomobilin motor bölümünde yangın çıktı. Polis çevre güvenliğini alırken, bulvarı kullanan sürücüler, araçlarındaki yangın tüpleri ile yangına müdahale etmeye başladı.

Alevlerin söndürülememesi ve tüplerin bitmesi üzerine bu kez yeni yangın tüpü ihtiyacı doğdu. Bu ihtiyaç ise zaman zaman iple sarkıtılan bir tüple, zaman zaman ise bir çocuğun bisikletiyle taşıdığı yangın tüpüyle giderildi.

İtfaiye olay yerine gelmeden otomobilin motor kısmındaki yangın tamamen söndürülürken, daha sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri soğutma çalışması yaptı. Olayın şokunu üzerinden atamadığını söyleyen Ayşe Özlem Belen, "Önümdeki araç aniden durdu. Ne olduğunu anlayamadan çarptım. Daha sonra da benim aracıma arkadan çarpanlar oldu. Kazanın şokunu yaşarken alevler çıktığını görüp kendimi dışarı attım. Cana geleceğine mala gelsin" dedi.

MELODİ KEDİ SESİYLE KEDİ TESPİT EDİLDİ

Zincirleme kaza sonrasında ise yangın tüpü yetiştiren otomobillerden birinin motor bölümüne giren yavru kediyi kurtarma operasyonu yapıldı. Çevredekiler, 34 DE 1853 plakalı otomobilin ön tekerlek bölümünden bir yavru kedinin içeri girdiğini söyledi. Olay yerine gelen bir trafik polisi kediyi göremeyince ilginç bir yola başvurdu. Cep telefonunda melodi olarak kayıtlı kedi miyavlama sesini açan polis, yavru kedinin cevap vermesini sağladı. Kedinin araçta olduğu tespit edilince itfaiye ekipleri çağrıldı. İtfaiye eri kısa sürede yavru kediyi saklandığı yerden çıkardı. Yavru kedi serbest kalır kalmaz hemen arkada park halinde bulunan polis aracının içine girdi. Bir süre de polis aracının içinde aranan kedi, yine itfaiye erleri tarafından bulunarak özgürlüğüne kavuşturuldu.