Yalıkavak Belediyesi, Bodrum Orman İşletme Müdürlüğü’yle, 'Hergün bir fidan dikelim' sloganıyla bir süre önce ağaçlandırma kampanyası düzenledi. Kampanya kapsamında Gökçebel Mahallesi Çamlık Mevkii’nde, 1990 yılında çıkan yangında küle dönen ormanlık alanın yeşillendirilmesi için şenlik düzenlendi. İlginin büyük olduğu şenliğe, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Yalıkavak Bağımsız Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, öğrenciler ve Bodrum’da yerleşik yaşayanlarında aralarında bulunduğu yaklaşık 1200 kişi katıldı. Etkinlikte, 1500 kızılçam fidanı toprakla buluşturulup, can suyu verildi.

Çizmelerini giyip, kazma- kürekle toprağı, kazarak 30 kadar fidan diken Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, kampanyanın etkili olduğunu belirterek, "Hafta sonlarında düzenlediğimiz bu tür etkinliklerle beldemizde yaşayan hemen herkesin fidan dikmesini sağlıyoruz. Etkinliğimizi en az iki ayda daha sürdürüp yangınlarla kararan dağlarımı ve ormanlarımızı yeniden yeşil örtüye bürünmesini sağlayacağız" dedi.

İngiliz, 52 yaşındaki Dawa Marshall, her yıl düzenlenen fidan dikme etkinliklerine bu yıl da 56 yaşındaki eşi Norman Marshall ile katılıp, 20 fidan dikti. Dawa Marshall, "8 yıldır Yalıkavak’ta yaşıyoruz. Fidan dikimlerine katılıp, yaşadığımız cennet beldeyi daha da yaşanabilir bir hale getirmek için gayret gösteriyoruz. Burası artık, bizim ikinci vatanımız sayılır. Mavi ile yeşilin buluştuğu cennete yaşamak güzsel" dedi. Fidan dikimi, piknik yapılmasıyla sona erdi.



YA(İÖ/İD)