Olay, bugün sabaha karşı, Tunceli merkeze yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Çimenli Köyü'nde hayvancılık yapan Binali Ergin'nin evinin yakınında bulunan ahırında meydana geldi. Ahırın bitişiğindeki elektrik direğindeki sokak lambasındaki kısa devre nedeniyle yanan kablodan sıçrayan alevler, düştüğü ahırdan yangına neden oldu. Çatıda başlayıp, ahır içindeki samanlık ve kiler bölümüne de sıçrayan alevler kısa sürede tüm ahırı sardı.

Ahırın sahibi Binali Ergin, komşuların haber vermesiyle evinden çıkarak yangına müdahale etmek istedi. Ancak yangının her yere sıçraması nedeniyle müdahale edemeyince durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin çabalarına rağmen ahır küle döndü. Yangında 13 baş büyükbaş hayvan telef olurken, hayvan yemleri ile birlikte kilerde bulunan 2 ton un ve 5 ton buğdayın da tamamen yandığı belirtildi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri, yangın alanında inceleme yaparken elde edilen delil ve bulguları kayıt altına alındı. Tunceli Cumhuriyet Savcılığı da olay ile ilgili soruşturma başlattı.

Elektirik direğindeki sokak lambasından sıçrayan alevler sonucu sonucu ahırı yanan Binali Ergin, yangında tüm yem ve hayvanlarının telef olduğunu söyledi. Ergin, "Sabaha karşı komşuların haber vermesiyle uykudan uyanarak yangına müdahele etmeye çalıştık. Ama nafile, her şeyim yandı. Hayvanlarım, samanlık ve kilerde bulunan buğday ile unlarımız tamamen yandı, çok mağdur durumdayım. Bütün gelir kaynaklarım, geçim kaynaklarım yandı. Perişan düştük ne yapacağımı bilmiyorum. Köyde daha önce de benzer bir yangın çıkmıştı. Elektirik dağıtımını yapan firma elektrik bağlantılarını açık kablolar ile yapıyor ve bu yangında elektrik kablolarından çıkan kıvılcımlar ile oldu. Defalarca söyledik ama elektrik firması gelip yapmadı" dedi.