Gündoğdu Beldesi Limanı'ndan üç gün önce akşam saatlerinde Karadeniz’e açılan kaptan Süleyman Topal’a ait 'Eska Baba' adlı 30 metrelik tekne, denize ağ attı. Ancak bir süre sonra motoru arızalanan tekne balık dolan ağı çekemedi. Bu sırada ağ kayalara takıldı, kaptan ve 13 mürettebat kayıklarla kıyıya çıktı. Daha büyük teknelerle dönen mürettebatın kurtarmaya çalıştığı tekne, yan yattı. Dalgaların etkisiyle sürüklenen ve kayalara çarpan teknedeki yaklaşık 15 ton hamsi denize döküldü. Dalgaların etkisiyle hamsiler kıyıya vurdu. Rize Liman Başkanlığı’ndan gelen teknik personelin koordinesinde üç gündür yürütülen kurtarma çalışmalarından sonuç alınamadı.

DENİZ DOLGUSU İLE YOL YAPILDI

Yan yatan tekneyi kurtarma için son çare olarak taş dolgu ile denize yol yapımına karar verildi. Gündoğdu Belediyesi’ne ait kamyonlarla mendireğin ucuna taş taşındı. Yaklaşık 30 metrelik yol ile mendireğe getirilen iş makinesinin arkadan ittiği tekne iki balıkçı motoru tarafından da çekilmeye başlandı. Bir süre suda yüzdürülen balıkçı teknesi yaklaşık 70 metre kadar çekildikten sonra makine dairesinin su dolması üzerine battı. Olay sonrası Sahil Güvenlik ekipleri, tedbir amacıyla büyük teknelerin limanı giriş çıkışını durdurdu.

SAHİBİ FENALIK GEÇİRDİ

Bu arada olayın ardından tekne sahibi Süleyman Topal, fenalaşarak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Topal’ın aşırı yorgunluk ve strese bağlı olarak rahatsızlık geçirdiği öğrenildi.