Olay, Karadeniz Mahallesi’nde 2009 yılı aralık ayında meydana geldi. İddiaya göre Mustafa Serdar Yıldırım, arkadaşları ile birlikte bir kafeden çıkıp eve giderken yol kenarında alkol alan Savaş Coşkun ve Ersin Kartal ile karşılaştı. Yıldırım, yanlarından geçerken de onlara doğru bakıp yürümeye devam etti. Ancak Coşkun ve Kartal, "Ne bakıyorsun? Niye yan yan bakıyorsun" diyerek bağırmaya başladı. Bunun üzerine iki grup arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken, Mustafa Serdar Yıldırım, 8 yerine aldığı bıçak darbeleri sonucu yaralandı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Yıldırım, yapılan tüm müdahalelere rağmen ölürken, 2 şüpheli de kısa sürede yakalanıp cezaevine gönderildi. 

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan ve son kez hakim karşısına çıkan iki sanık, savunmalarında birbirlerini suçladı. Sanıklardan Savaş Coşkun, kavga sırasında bıçak kullandığı belirterek, "Ben darbe alıp yere düştüm. Ondan sonra da bacağına iki bıçak vurdum. Vücudundaki bıçak darbeleri bana ait değildir. Ben oraya vurmadım. Vücudunun üst kısmına Ersin vurmuştur" dedi.

Ersin Kartal ise 3 yıldır boş yere cezaevinde olduğunu ileri sürdü. Kartal, "Bir kavgaya karıştık. Böyle biteceğini bilmiyorduk. Sonuçta bir can gitmiştir. Böyle bir zan altında kalmak istemiyorum. Bir şey yapmadım. Ben de elimden yaralandım. Vicdanım rahattır. Savaş'ın yanında olmam beni bu olaya kattı" diye konuştu.

Mahkeme, iki grup arasında yan bakma yüzünden kavga çıktığını, karşılıklı olarak birbirlerine küfür ettiklerini ancak ilk haksız fiili ve sözü kimin söylediğinin saptanamadığını belirterek, iki sanığın da lehine haksız tahrik uygulanarak ömür boyu hapis cezası olan cezalarını 18 yıla indirdi. Daha sonra da sanıkların yargılama sırasında olumlu davranışları da gözönüne alınarak her birine cinayet suçundan 15 yıl hapis cezası verildi.