Turhal Kaymakamlığı ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığının Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) desteğiyle yürüttüğü, 'Tokat Mercimektepe Yamaç Paraşütü Altyapı Geliştirme Projesi' kapsamındaki çalışmalar sona erdi. Çalışmaların sona ermesiyle birlikte proje kapsamında 'Mercimektepe Kupası ve Yamaç Paraşütü Yarışması' düzenlendi. Düzenlenen yarışma ile birlikte tesislerin açılışı da gerçekleşti. Buradaki programa Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Pazar Belediye Başkanı Adnan Özmen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhlis Yeşilyurt, Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Veli Gökyıldız, davetliler ve çok sayıda sporcu katıldı.

Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü, Mercimek tepenin Fethiye’nin ardından Türkiye'de yamaç paraşütü sporuna en uygun ikinci yer olduğunu söyledi. 

1200 METREDEN ATLAYIP TARLADA EVLENDİLER

Tesisin açılışı sırasında ilginç bir an yaşandı. Yaklaşık 8 yıl önce tanışan ikisi de 24 yaşındaki Naciye Özmen ve Mustafa Ölçer geçen yıl evlenme kararı aldı. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nda çalıştığı öğrenilen ve yamaç paraşütü ile ilgilenen Naciye Özmen, nikahlarını gökyüzünde kıymak istedi. Dün yamaç paraşütüyle uçmaya karar veren çift, açılışın ardından 1203 metre yükseklikteki Mercimektepe'ye geldi. Çift önce uçuş için özel kıyafetlerini giyip hocalarının talimatlarını dinledi. Havanın rüzgarlı olması nedeniyle gecikmeli olarak yapılan ilk uçuşta damat Mustafa Ölçer yanında bulunan hocasıyla birlikte atladı. Ardından Naciye Özmen, uçuşunu gerçekleştirdi.

Tokat Turhal karayolunun 35’inci kilometresinde bulunan bir tarlaya inen çift burada nikahlarını kıydırdı. Çiftin nikahını Turhal Belediye Başkanı kıyarken şahitliği ise Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü ile Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin yaptı. Yapılan nikahın ardından evlilik cüzdanı gelin Naciye Özmen’e verildi. Havada uçarak nikah kıymak istemeyi istediklerini söyleyen Naciye Özmen, daha önceden de atlayış yaptığı için korkamadığını söyledi. Eşinin iknasıyla ilk defa uçtuğunu söyleyen Mustafa Ölçer ise ilk başlarda korkutuğunu ama zevkli olduğunu dile getirdi. Çift daha sonra düğünün yapılacağı Turhal ilçe merkezine gitti.