Yalova- Çınarcık arasında Şahin Tepesi Mevkii’nde bir süre önce tamamlanan çalışmalar sonunda ana yol, evlerin yukarısında kaldı. Bölgede yaşayan yaklaşık 30 hane sakini de ulaşımını kendi yaptıkları tahta merdiven ile sağlamaya başladı.

Yalova Valisi Esengül Civelek, bugün gelen şikayetleri yerinde görmek üzere bölgeyi ziyaret etti. Karayolları 14’üncü Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atilla Akoğuz ile teknik yetkililer de eşlik ettiği Vali Civelek, merdivenlerden inerek vatandaşlarla görüştü.

24 saat çalışmayı kendine ilke edindiğini belirten Vali Civelek, "Bizler sizlerin sorunlarına çözüm için varız. Bir yolunuz olacak. Sizin sıkıntı yaşamanızı istemeyiz. En son çare ben olunca çözüm oluyor. Bu bölgede karayollarıyla ilgili ne sorun varsa en kısada çözüm üreteceğiz" dedi.

Ulaşım için projenin hazırlandığını ve mart ayı başında çalışmalara başlayacaklarını kaydeden Vali Civelek, "Sorun hepimizin sorunu. Ülkemiz son 10 yılda yol ağında inanılmaz ilerlemeler kaydetti. Dolayısıyla karayolları da bu konuda duyarlı. Yapılan mükemmel çalışmalara böyle birkaç mağduriyetle gölge düşsün hiç kimse istemez. Onun için var olan sorunlara çözüm üreteceğiz" diye konuştu.



SG(FK/SS)