Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’ndaki açılış töreninde konuşan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu yaptığı konuşmada, "Evrensel değerler ışığında bilgi ve teknoloji üreten bir üniversite olmak için yerelde etkin, küresel başarıya sahip, teknoloji odaklı bir dünya üniversitesi olarak ilerlemek hedefinde olan Yalova Üniversitesi, yeniliklerle anılan bir üniversite olmak iddiasındadır" dedi.

Üniversitenin çalışmaları ile ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Eruslu, öğrenci sayısının 2008 yılında bin 500 iken 2012’de 7 bin 35’e yükseldiğini ve 2023 hedefinin ise 23 bin kişiye ulaşmak olduğunu kaydetti.

İLK DERSİ KAVRANOĞLU VERDİ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu da 'Bilgi Ekonomisine Geçiş Sürecinde Türkiye' konulu ilk dersi verdi. Osmanlı’dan günümüze Türkiye’deki gelişmeler hakkında bilgiler sunan Kavranoğlu, Türkiye’nin Turgut Özal’ın ölümünden sonra karanlık bir döneme girdiğini söyledi. 2002’de batma noktasına getirilen Türkiye’nin son 10 yılda Başbakan Erdoğan’ın liderliğinde ekonomide, finans yönetiminde, sağlıkta, hukukta, ulaştırma ve diğer birçok alanda yapılan yapısal düzenlemelerle, bu düzenlemelerin uygulanmasıyla çok başarılı sonuçlar aldığını ifade etti.

Kavranoğlu bu başarının Ak Parti’nin oylarını arttığını ifade ederek, "Başarının sonucunda oluşan refah artışı AK Parti’nin her seçimde tekrar tekrar daha yüksek oranlarla seçim kazanmasıyla neticelendi. Bunların göstergelerine bakarsak 35 milyar dolarlık bir ihracattan 135 milyar dolar ihracat yapan bir ülke haline geldik. Kişi başı gelir 2 bin 700 dolardan 10 bin 200 dolara çıktı. Cumhuriyet devrinde yapılmış toplam 6 bin kilometre bölünmüş yollara 15 bin kilometre bölünmüş yol ilave edildi. Sağlık devrimi yaşandı. 2002 yılında araştırma ve geliştirmeye milli gelirin yüzde 0,53 ayrılırken 2010 yılı sonu itibariyle 0,84’e çıkarıldı. Türkiye 780 milyar dolar gayri milli safi hasılasıyla dünyanın 18. büyük ekonomisi oldu" diye konuştu.

Yalova Belediye Başkanı bağımsız Yakup Koçal da üniversitenin her zaman destekçisi olduklarını vurguladı. Yalova Valisi Esengül Civelek de "Üniversitelerimiz ülke kalkınmasında, sosyo-ekonomik değişimlerin gerçekleşmesinde, refah toplumu yaratılmasında, bilim ve teknoloji alanında gelişmelerin ve ilerlemelerin sağlanmasında etkili, yol gösterici kurumlardır. Genç bir üniversite olarak Yalova Üniversitemiz özverili, fedakâr, güçlü öğretim kadrosuyla ülkemizin aydınlık geleceği gençlerimizin bilgi çağında, bilgi toplumunun etkin bireyleri olarak her yönden en iyi şekilde yetişmeleri için gayret ve çaba göstermektedirler" dedi.

Törende üniversiteye bağlı fakülteler ve yüksekokullara en yüksek puanla giren öğrencilere hediyeler verildi. Başkan Koçal öğrencilere ayrıca bisiklet de hediye etti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti’li Recep Altepe, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz da töreni izledi.



SG(FK/SS)