İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Murat Arslanhan ile birlikte kemikleri darbelere karşı dayanıksız engelli öğrencileri evlerinde ziyaret etti. Müdür Yurtman önce Termal Yenimahalle’de oturan 27 yaşındaki Nazlı Yılmaz'ı ziyaret etti. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlamalarında Nazlı’nın okuduğu şiirden etkilendiğini dile getiren ve engelli Nazlıyla görüşmek için diz çöken Müdür Yurtman, “Nazlı’nın açıköğretim lisesine devam ettiğini öğrendim. Onun ayağına öğretmen göndereceğiz. Hangi konuda eksiği varsa giderilecek. Derneğimiz de Nazlı’nın yanında. Gerekli talimarları da verdim. Kitapsa kitap, öğretmense öğretmen, ne isterse o olacak. Yeter ki engellilerimiz hayata iyi baksın” dedi.

Kendisine yapılan ziyaretten mutlu olduğunu dile getiren Nazlı Yılmaz ise, “Engelli olmak başlı başına büyük bir zorluk. Her konuda önümüze engel çıkıyor. Açıköğretimde okusam da sınavlara bile 4’üncü kata veriyorlar. Birçok sıkıntılar yaşıyoruz. Sizin bizlere böyle bir ziyarette bulunması beni çok mutlu etti. Bizler engelli sıfatını aldık, ama bizler engelli değiliz, engelleniyoruz” diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Yurtman ve beraberindekiler ardından Paşakent Mahallesi Şafak Apartmanı’nda oturan cam kemik hastası olan ve açıköğretim lisesine devam eden 18 yaşındaki Açelya ve 12 yaşındaki kardeşi İlayda Metan oldu. Kardelen İlköğretim Okulu 6’ıncı sınıf öğrencisi İlayda Metan ile ve ağabeyi ile yakından ilgilenen Müdür Yurtman, “Hayata sımsıkı tutunan bu öğrencilerimize de gereken neyse yapılacak. İhtiyaçları olan öğretmenler, belirli bir program çerçevesinde evine gönderilecek. Biz de hem Açelya’nın hem de İlayda’nın yanındayız. Onların her zaman yanındayız” dedi.

Müdür Yurtman okulda kendilerine yardımcı olan öğretmenleri de telefonla arayarak teşekkür etti.



SG(FK/AAA)