Suriye’de yaşanan olaylara tepki gösterenler, cuma namazı sonrasında Yalova Gönüllü Sivil Toplum Dernekleri (GÖNÜLDER) tarafından düzenlenen organizasyonla Cevdet Aydın Parkı’nda bir araya geldi. Kalabalık Esad rejimini protesto ederken, Suriye’den 2 gün önce eşi ve 2 çocuğu ile kaçmayı başaran araştırmacı- yazar Seyfullah Ergun Ersoy ise yaşadıklarını anlattı. Ersoy, dünya medyasına sızan görüntü ve haberlerin Suriye’de yaşanan vahşetin sadece yüzde 10’u kadar olduğunu ifade etti. Ersoy, "Yaşlı ve çocuk demeden binlerce insan herkesin gözü önünde katlediliyor. Bu vahşete dur denilmesi gerekiyor" dedi.

Namaza katılan AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun da "Türkiye olarak oradaki vahşetin sonlandırılması için ne gerekiyorsa yapılıyor. Nisan ayında tüm Suriye halkını sevenler bir araya gelerek önemli kararlar alacak" dedi.

GÖNÜLDER Başkanı Hacı Ömer Anlayışlı tarafından kıldırılan namaz sonrasında katılanlar Suriye’de yaşanan katliamın sona ermesi için dua etti. Grup, daha sonra olaysız dağıldı.