Yalova Nene Hatun Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’nin öncülüğünde İDO’nun Pendik ve Yenikapı iskeleleri önünde toplanan grup, İDO’nun uyguladığı fiyat tarifesine tepki gösterdi. Burada açıklama yapan Dernek Başkanı Lale Dondurmacıoğlu, İDO’nun aylardır Yalova hattına yönelik olumsuz tavırlarının işletmenin özelleştirmesiyle devam ettiğini öne sürerek, İDO’nun, bilet fiyatlarındaki keyfi uygulamalarla vatandaşı canından bezdirdiğini söyledi.

Dondurmacıoğlu, esnek bilet fiyat uygulaması ile haksız rekabette bulunan İDO’nun uygulamalarını protesto ettiklerini kaydetti. Dondurmacıoğlu, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni, İDO’yu, Rekabet Kurulu’nu ve Başbakanlığı göreve çağırıyoruz. Bu uygulamaların devam etmesi halinde haksız rekabeti önlemek için mahkemeye gideceğimizi de bildirmek isteriz. Karaborsacı İDO istemiyoruz biz" dedi.

Yalova Yaşam Engeliler Derneği’nin de destek verdiği imza kampanyasına vatandaşlar da katıldı. Kampanya 26 Şubat Pazar’a kadar sürecek. Ayrıca Pazar günü İDO İskelesi önünde saat 15.00’te geniş katılımlı bir eylem yapılacağı öğrenildi.



SG(FK/BT)