Doğayı Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO), 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun bazı maddelerinin değiştirilmesi ve eklenmesine yönelik taleplerini içeren mektubun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmesi için AK Parti'ye gelerek Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan’ı ziyarette bulundu.

81 ilde eş zamanlı yapılan eylemin Yalova ayağında dernek üyeleri Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde bir araya geldi. Dernek İl Temsilcisi Tuğba Er, yaptığı açıklamada, "Bu yasa tasarısının olduğu haliyle kabulü halinde yüzyılın katliamı başlayacak ve bu katliam tarihe bir insanlık suçu olarak geçecektir. Başbakanımızın bu duruma müdahale edeceğine inanıyoruz. Bu nedenle sesimizi Başbakanımıza duyurmamızda ilgi ve destek bekliyoruz" dedi.

Dernek üyeleri daha sonra AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan’a bir ziyaret gerçekleştirdi. İl Temsilcisi Tuğba Er, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun bazı maddelerini değiştirmek ve eklemeler yapmak amacıyla hazırlanan Yasa Tasarısı’na yönelik 'İmdat Mektubu'nu AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan’a verdi. Başkan Pehlivan ise mektubu Ankara’ya ulaştırma sözü verdi.



SG(FK/SS)