BAKANLIK TEMSİLCİSİNDEN DESTEK

Toplantının açılışını Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2'nci Bölge Müdürü Yahya Güngör yaptı. Güngör, "Bakanlığımız özellikle kuruluş aşamasından sonra bioçeşitlilik ve doğa turizmi konularında çalışmalar yapıyor. Bu çalışmamız ile ilimizde var olan potansiyelleri ortaya çıkartmak ve bunlara bir statü kazandırmak. Görev sahamızda önce tespitler yapmak sonra da tescil etmek istiyoruz. Ekoturizmden yöre halkının da fayda sağlamasını istiyoruz" diye konuştu.

'YALOVA EKOTURİZMDE ŞANSLI'

Vali Yardımcısı Cezmi Türkgöçer de yaptığı konuşmada Yalova'nın büyük kentler arasında bulunması ve büyük bir alanın ormanlarla kaplı olması nedeniyle ekoturizm açısından şanslı olduğunu dile getirdi. Göçer, "Dünyada da popülaritesi artan ekoturizmin Yalova'da yaygınlaştırılmasını istiyoruz. Kentimizde bu doğrultuda toplumsal bir bilinç var. Doğanın bize sunduğu imkanları değerlendirmeliyiz. Ekoturizm ile yetişkinlerimiz de macera yaşayacak" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova Şube Müdürü Gürcan Olcay, Yalova doğa turizm faaliyetleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Bugüne kadar ekoturizmin yaygınlaştırılması için yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Olcay, Ekoturizm Eylem Planı'nın diğer kurumların da vereceği desteklerle yapacaklarını dile getirdi.

KAYMAKAMDAN: BENİM OKULA İHTİYACIM VAR

çınarcık Kaymakamı Şenol Levent Elmacıoğlu ise ekoturizmin ülkeye ve bölgeye ne katkı yaptığını sorduğu konuşmasında, bu işi zevk için yapan marjinal bir kesim olduğunu bu kişilerin dağda kalınca 'Aman bizi kurtarın' dediğini söyledi.

Her şey doğal olacaksa, macera arayan bu kesimin, domuzun ayının bulunduğu ortamlarda çadırda kalabileceklerini belirten Kaymakam Elmacıoğlu, "Benim okula ihtiyacım var, devlet neden trekkinge öncelik versin Gitsinler dağda yürüsünler" diye konuştu.