Hayırsever İşadamı Cihan Nam'ın 4 bin metrekare alan üzerinde yaptırdığı 4 katlı ve 27 derslikten oluşan Sevim Göğez İlkokulu ve Ortaokulu bugün düzenlenen tören ile açıldı.. Yalova Valisi Esengül Civelek, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova'nın Bağımsız Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akıldız, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ahmet Çelik, İşadamı Cihan Nam ve okula ismi verilen annesi Sevim Göğez ile öğrenci ve veliler katıldı.

Törende konuşan İşadamı Cihan Nam'ın yaptığı konuşmada, hayatında birçok zorluğu atlatmak için Atatürk'ün gençliğe hitabesinde de vurguladığı gibi ihtiyaç duyduğu gücü kendi içimde bulduğunu, çok çalışıp emek harcadığını bu çabaların karşılığınıda gördüğünü söyledi.

YALOVALI ÇOCUKLARIMIZA ARMAĞAN EDİYORUZ

Çok sayıda büyük projelere imza attığınıda belirten Nam, "Yabancı işadamlarının, devlet adamlarının davetlerinde bana sürekli olarak, hem Türklerin gurur duyduğu hem de yabancıların örnek aldığı bu kadar beğenilen bir işadamı olmayı nasıl sağladığımı sordular. Cevabım basitti. Yabancı topraklarda ailemi ve ülkemi temsil ediyordum. Bu yüzden yılmadım, çalıştım. En büyük yatırımın çağdaş ve Atatürkçü gençlerin yetişmesine destek olmak olduğuna inandım. Annemin de destekleri sayesinde zeki, çalışkan üniversite öğrencilerini okutmaya başladık. Bu sebepten çözümün bir okul olduğuna karar verdik. Böylece bu okul meydana çıktı. Devletimizin de yardımlarıyla, işbirliği ile okulumuzu tamamladık. Bu okulu Yalovalı çocuklarımıza armağan ediyoruz" dedi.

SİSTEMİN TARTIŞILMASI DOĞAL

Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise yaptığı konuşmada, eğitimde bu yıl yeni bir sistem başlattıklarını, bu sistemin tartışılmasının doğal olduğunu söyledi. Her yeniliğin mutlaka bir eleştirisi olacağını belirten Coşkun, "Bu sistem, üzerinde çalışılarak, getirisi ve götürüsü hesap edilerek yapılan bir çalışmadır. Bu sistemle gelişmiş ülkelerle daha iyi mücadele etmiş olacağız" diye konuştu.

Törende konuşan Yalova Valisi Esengül Civelek ise bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin, eğitimli insan kaynağı ile ölçüldüğünü ifade etti.