Yalova'da meydana gelen trafik kazasında, İzmit karayolunun 6'ncı kilometresinde bulunan, yetişkinler ve bebekler için pijama, gecelik, tulum, iç çamaşırı üretimi yapan Alkım Tekstil'de çalışan işçileri taşıyan Nazif Türk'ün kullandığı 77 DF 480 plakalı midibüs, tali yoldan ana caddeye çıkarken, gündüz yol kenarına dökülen ve işaret levhası konulmadığı öne sürülen beton bariyerlere çarpmıştı. Kontrolden çıkan midibüs, daha sonra yol kenarında bulunan çelikten yapılan bariyerlerin üzerine düşüp sürüklendi. Kazada midibüste bulunan Kader Boztepe (18) annesi Nermin Irmak (42), Ebru Yavuzdeğer (35), Nevin İşcan (45) ve Necmiye Deniz (41) olay yerinde hayatını kaybederken, 18 işçi de yaralanmıştı. 

Yalova Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Taksirle yaralama' ve 'Ölüme neden olma' suçlamasıyla yargılanan servis sürücüsü Nazif Türk’e 8 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Ölenlerin yakınları ve yaralılar, olayda şoför Nazif Türk kadar karayollarının da kusurlu bulunması nedeniyle karayolları aleyhine de Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde ceza davası açtı. Karayolları 1'nci Bölge Müdürlüğü aleyhine açılan dava Yalova Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Karar aşamasına gelen duruşmaya, kazada hayatını kaybeden işçi yakınları ve kazadan yaralı olarak kurtulan işçiler katıldı. ‘Taksirle yaralama ve ölüme neden olma’ suçlamasıyla yargılanan tutuksuz sanıklardan Halil Alparslan Savaş ve Ali Ural katıldı. Davada bilirkişi raporu okundu. Raporda sanık Ali Ural’ın tali kusurlu olduğu, diğer sanıklar Halil Alparslan Savaş, Ahmet Hayal, Zekeriye Vedat Öztürk’ün ise kusursuz olduğu belirtildi.

Son sözleri sorulan sanıklar suçsuz olduklarını belirtip beraat etmelerini talep ettiler. Mahkeme Başkanı Bekir Akkale, sanıklardan Halil Alparslan Savaş, Ahmet Hayal, Zekeriye Vedat Öztürk’ün beraatlerine karar verirken, suçu sabit görülen Ali Ural ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme duruşmadaki iyi halini dikkate aldığı Ural'ın hükmün açıklamasının ise ileri tarihe bırakılmasını kararlaştırdı.

Kazada eşini kaybeden Fethi Yavuzdeğer, kararın kendilerini üzdüğünü ifade etti. Bahri Deniz ise bilirkişi raporlarının çelişkili olduğunu sadece şoförün suçlu olmadığını kaydetti.



SG(FK/RT)