Atatürk İlköğretim Okulu’nda başlayan 'Yürüyen resim sergisi', İstanbul Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve Gazipaşa Caddesi’ni takip ederek Küçük Anfi Tiyatro’da son buldu. 2010 yılında ilk kez düzenlenen etkinliğin, bu yıl üçüncü kez yapılmış oldu.

Sergideki her resmin uzunluğunun 180 santimetre, genişliğinin de 80 santimetre olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ziya Karatekin, "Bütün resimler birleştirildiğinde 350 metre oluyor. Bu sergi Türkiye’de ilk ve sergi içerisindeki 350 metrelik resim de Türkiye rekorudur. 2010 yılında başlayan sergide 250 metrelik bir resimle yürümüştük. Bu sene ise kendi rekorumuzu da kırdık. Yalova sokaklarında yürüyen bu sergiyi gören vatandaşlar çok şaşırıyor. Böylece sanatı insanların ayağına getirmiş oluyoruz" diye konuştu.

Gazipaşa Caddesi’ndeki Küçük anfitiyatroda hazırlanan sergi alanında sona eren yürüyüşün ardından Yalova Valisi Esengül Civelek, serginin açılışını yaptı ve kurdeleyi kesti. Resimleri tek tek inceleyen Vali Civelek, öğrencilerin yaptıkları eserleri beğendi.

Sergi, 19 Mayıs Cumartesi gününe kadar açık kalacak.



SG(FK/SS)