Yalova'nın Bağmısız Belediye Başkanı Yakup Koçal, Adalar’ın yeniden Yalova’nın bir mahallesi olacağını söyledi. Koçal, "Yaklaşık 4 yıldır bu seferler yapılamıyordu. Şimdi protokolü imzaladık. Artık seferlerimiz başlıyor. Halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Biz çocukluğumuzda Adalar’ı kendi mahallemiz gibi bilirdik. Mahallemiz kadar yakın hissederdik. Maalesef yeni düzende yıllardır bu bağ kopmuştu. Seferleri 19 Mayıs günü başlatacağız" dedi. Dentur-Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Morgül ise, şöyle dedi:

"Dentur-Avrasya Grup 1.5 asırdır denizcilik sektöründe toplu taşıma, turizm ve acentelik hizmetlerinde bulunan bir şirket. Yaklaşık 500 çalışanı ve 200 milyon dolar yatırımıyla İstanbul'un önde gelen bir toplu taşıma şirketidir. Bundan sonra çok daha güzel olacak. Dentur-Avrasya tüm bilgi, birikim ve donanımını Yalova halkı ile paylaşarak sizleri Adalar ve İstanbul’la buluşturacak."

Konuşmaların ardından protokolü Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve Dentur-Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Morgül imzaladı. Dentur-Avrasya tarafından Yalova’ya gelen Tafralı ve Kaptan Mehmet Akardaş isimli gemilere binen yaklaşık 600 Yalovalı ise müzik eşliğinde deniz turu yaptı. 



SG(FK/İD)