Nene Hatun Eğitim ve Yardımlaşma Derneği öncülüğünde İDO’nun Pendik ve Yenikapı İskelelerinde toplanan grup, biletin alınma saatine göre ücret ödenen dinamik ve esnek fiyatlandırma sistemini protesto etmek amacıyla bu kez iskeleye üzerinde ‘Karaborsacı İDO istemiyoruz’ yazılı siyah çelenk bıraktı. İDO’nun keyfi bir uygulama yaptığını ileri süren Dernek Başkanı Lale Dondurmacıoğlu bugüne dek 20 bini aşkın imza topladıklarını söyledi.

Başlattıkları imza kampanyasının bu konuda bir ilerleme kaydedilene kadar devam edeceğini belirten Dondurmacıoğlu, “İDO’nun aylardır Yalova hattına yönelik olumsuz tavırları işletmenin özelleşmesiyle artarak devam ediyor. İDO bu keyfi uygulama ile vatandaşı canından bezdirdi. Vatandaşın cebindeki paraya göz diken ve esnek fiyat uygulaması adı altında gizli zam yaparak kendi bildiğini okumaya devam etmektedir. Haksız bir uygulama yaparak yolcuların her birinden ayrı fiyat alan İDO’nun bu uygulaması için çarşamba gününden bu yana kampanya başlattık. Duyarlı vatandaşların desteğiyle 20 bini aşkın imza topladık. Bu eylem neticesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni, İDO’yu, Rekabet Kurulu’nu ve başbakanlığı göreve çağırıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından iskelede toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, ellerindeki temsili İDO biletlerini yırttı. Vatandaşlar iskele önüne bir de siyah çelenk bıraktı.